Ειδήσεις

Π. Πολάκης: "Θα ξεδοντιάσουμε το σάπιο πολιτικό σύστημα"

«Αποφασισμένος» και «ετοιμοπόλεμος» δηλώνει στο ευχαριστήριο μήνυμά του προς τους πολίτες των Χανίων ο επανεκλεγείς βουλευτής Παύλος Πολάκης.

«Δε θα καθίσω ούτε λεπτό πάνω στις δάφνες της νίκης», αναφέρει χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως η νέα κυβέρνηση καλείται να υλοποιήσει με ανθρωπιστικό πρόσημο τα απομεινάρια ενός ονείρου που δεν έμελλε να πραγματοποιηθεί κάτω από την εκβιαστική υπογραφή μιας συμφωνίας.

«Πρέπει να ξεδοντιάσουμε το σάπιο πολιτικό σύστημα, να βρούμε ισοδύναμα που θα ανακουφίσουν τις συνέπειες της εφαρμογής της συμφωνίας, να ξεκινήσουμε την παραγωγική ανασυγκρότηση, να χτυπήσουμε τη διαφθορά, να στήσουμε στα πόδια της την υγεία και την παιδεία», σημειώνει μεταξύ άλλων.

Ολόκληρη η ευχαριστήρια επιστολή του Π. Πολάκη:

«Στις εκλογές της 20ής του Σεπτέμβρη ο λαός έδωσε ένα ηχηρό μήνυμα στο παλιό και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, θέτοντας το ουσιαστικά εκτός του πολιτικού προσκηνίου.

Ο κυρίαρχος λαός τοποθέτησε στο τιμόνι της χώρας τον Αλέξη Τσίπρα δίνοντάς του την ευκαιρία να κυβερνήσει για τα επόμενα τέσσερα χρόνια και αναγνωρίζοντάς του πρωτίστως το ηθικό του πλεονέκτημα.

Τα Χανιά, πρωτοπόρα όπως πάντα στους κοινωνικούς αγώνες, δυνάμωσαν την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του νομού, δίνοντας και τις τέσσερις έδρες στο ΣΥΡΙΖΑ.

Θέλω να ευχαριστήσω από την καρδιά μου όλους όσους συμπορεύτηκαν μαζί μας μα και εκείνους που στάθηκαν απέναντι, γιατί ούτε που φαντάζονται πόσο μας πείσμωσαν και μας δυνάμωσαν.

Αύριο είναι μια καινούργια μέρα.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω πως δε θα καθίσω ούτε λεπτό πάνω στις δάφνες της νίκης.

Η ψήφος σας γιγάντωσε τη συλλογική και προσωπική μου ευθύνη.

Γνωρίζω καλά πως ο κόσμος θα επιδείξει μηδενική ανοχή σε οποιαδήποτε κωλυσιεργία και αναποτελεσματικότητα.

Γνωρίζω καλά πως αυτή η εντολή είναι τα απομεινάρια ενός ονείρου που δεν έμελλε να πραγματοποιηθεί κάτω από την εκβιαστική υπογραφή μιας συμφωνίας, που τώρα καλούμαστε να υλοποιήσουμε με ανθρωπιστικό πρόσημο.

Γνωρίζω καλά πως πρέπει να ξεδοντιάσουμε το σάπιο πολιτικό σύστημα, να βρούμε ισοδύναμα που θα ανακουφίσουν τις συνέπειες της εφαρμογής της συμφωνίας, να ξεκινήσουμε την παραγωγική ανασυγκρότηση, να χτυπήσουμε την διαφθορά, να στήσουμε στα πόδια της την υγεία και την παιδεία.

Είμαστε αποφασισμένη και ετοιμοπόλεμοι. Το αύριο δεν έχουμε δικαίωμα να μην το κερδίσουμε. Η εμπιστοσύνη σας είναι η δύναμή μας. Μαζί θα τα καταφέρουμε.

Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου

Παύλος Πολάκης,

βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Χανίων».

Σχόλια