default-image

ΕΣΕΕ: Προτάσεις για την ανάπτυξη του ελληνικού εμπορίου

Οικονομία
ΕΣΕΕ: Προτάσεις για την ανάπτυξη του ελληνικού εμπορίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τις προτάσεις για την ανάπτυξη του ελληνικού εμπορίου κατέθεσε, προς διερεύνηση από την ευρωπαϊκή εργοδοτική οργάνωση εμπορίου (Eurocommerce), ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) Βασίλης Κορκίδης, με αφορμή την σημερινή «Ημέρα Ελληνικού Εμπορίου».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «η αντιμετώπιση του φαινομένου της «επιχειρηματικής μετανάστευσης» και της «καταναλωτικής αιμορραγίας» από τις παραμεθόριες περιοχές προς τις γειτονικές χώρες αποτελεί βασική θέση στο «τραπέζι». Η ΕΣΕΕ υπολογίζει ότι «το χρήμα που παράγεται με πολύ δυσκολία στη χώρα μας καταναλώνεται με πολύ ευκολία σε άλλες χώρες σε ύψος που φτάνει ακόμη και τις 100.000 ευρώ ημερησίως».

Παράλληλα, ζητάει να σχεδιαστούν εξειδικευμένες δράσεις στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ για αντιστροφή του φαινομένου και προσέλκυση αντί εξαγωγή καταναλωτών. Για τις νέες τεχνολογίες, η ΕΣΕΕ θα γενικεύσει και θα εντατικοποιήσει την καμπάνια «FeelSafe» που ενημερώνει και προστατεύει το ηλεκτρονικό εμπόριο από κακόβουλες πρακτικές, μέσα από εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα. Στόχος είναι «κάθε μικρομεσαία επιχείρηση να αποτελέσει και ένα ηλεκτρονικό κατάστημα».

Η ΕΣΕΕ ανέλαβε πρωτοβουλία για την προώθηση της τεχνολογίας υπολογιστικού νέφους, ώστε να διευκολυνθούν ιδιαίτερα οι ελληνικές ΜμΕ στο πλαίσιο της ενιαίας ψηφιακής αγοράς. Την πρόσβαση στη χρηματοδότηση, η οποία θα αποτελέσει κεντρικό πυλώνα του διεκδικητικού πλαισίου της ΕΣΕΕ για την προγραμματική περίοδο 2014-2020 έτσι ώστε να καταστεί ευκολότερη και περισσότερο διαφανής.

Παράλληλα παρουσίασε τον σημαντικό ρόλο της αγροτικής οικονομίας και της εμπορίας αγροτικών προϊόντων για την ελληνική οικονομία, ιδιαίτερα σε ένα διαρκώς απαιτητικό και παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον.

Έτσι, δύο ημέρες μετά τις βουλευτικές εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, η ΕΣΕΕ ζητά από τη νέα κυβέρνηση:

Την, πάση θυσία, επίτευξη πολιτικής σταθερότητας με κυβέρνηση μακράς πνοής, σταθερής κοινοβουλευτικής αποδοχής και «εθνικής σοβαρότητας», η οποία θα αποκαταστήσει την κοινωνική και επιχειρηματική πίστη και θα επανασυνδέσει τον διαρρηγμένο δεσμό του πολιτικού κόσμου με την κοινωνία και τις ουσιαστικές της ανάγκες.

Την επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας και την επαναλειτουργία της αγοράς. Όπως απέδειξαν οι τελευταίοι μήνες «μαγικές συνταγές» δεν υπάρχουν. Απαιτείται απόλυτη προσήλωση στη πραγματική μεγέθυνση και όχι στο «φούσκωμα» της οικονομίας.

Τον σχεδιασμό συντεταγμένης Εθνικής Στρατηγικής για Ανάπτυξη με Απασχόληση, μέσα από τον κοινωνικό διάλογο και τη συστράτευση όλων των υγιών δυνάμεων της κοινωνίας και της αγοράς. Στόχευση στην ανάπτυξη, αναδιοργανώνοντας και αξιοποιώντας αυτά στα οποία έχουμε διαπρέψει: το διεθνές εμπόριο, την αγροτική παραγωγή, την ελαφρά βιομηχανία, τη ναυτιλία, τη ναυπηγοεπισκευή, τον τουρισμό, τις υπηρεσίες αλλά και τις νέες τεχνολογίες.

Τη στήριξη όλων ανεξαιρέτως των κλάδων του ελληνικού εμπορίου, όπως το εξαγωγικό και εισαγωγικό, το λιανικό και χονδρικό, το εφοδιαστικό και διαμετακομιστικό, ώστε να έρθει «νέο χρήμα» στην ελληνική οικονομία και να συνεχίσει συνολικά το εμπόριο, όλο το 2015, την εντυπωσιακή αντοχή του στην απασχόληση, κόντρα στο απειλητικό ρεύμα της ανεργίας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News