Ειδήσεις

Π. Κουρουμπλής: "Το υπουργείο Υγείας ή τίποτα"

«Είναι ένα υπουργείο που το ξέρω, δε θέλω να πάω κάπου που θα με ορίζουν οι σύμβουλοι», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής, λίγο πριν την ανακοίνωση της σύνθεσης της νέας κυβέρνησης, σημειώνοντας πως θέλει το υπουργείο Υγείας ή τίποτα, σε συνέντευξή του στα "Παραπολιτικά".

«Ξέρω για τι πράγμα μιλάω, για τι πράγμα δουλεύω, τι σχεδιασμό κάνω, έχω άποψη ακόμα και σε αυτό που θα μου πουν οι διπλανοί, είτε είναι υπηρεσιακοί είτε είναι θεσμικοί», σημείωσε ο βουλευτής. «Δεν μπορώ να είμαι επί παντός επιστητού ικανός να παράξω αυτό που πρέπει να παράξω. Και ο κόσμος έχει χάσει και την υπομονή του… και είμαι και ένας άνθρωπος που στο χαρακτήρα μου δε μου πάει, δηλαδή, να γίνω υπουργός απλώς για να είμαι υπουργός ή να κάνω τον υπουργό», συμπλήρωσε ο κ. Κουρουμπλής.

Υπερασπιζόμενος την προηγούμενη θητεία του ως υπουργός Υγείας υποστήριξε πως «δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις για να υπάρξει μια προσπάθεια για να περιοριστούν οι καθυστερήσεις, οι παλινωδίες, τα λάθη - δεν ξέρω αν μπορούν να εξαφανιστούν αλλά πρέπει να περιοριστούν στο ελάχιστο».

Παράλληλα, υπογράμμισε το «μπάχαλο» σε συστήματα του υπουργείου Υγείας, αναφέροντας πως «παρέλαβα 18 συστήματα που δε μιλούσαν μεταξύ τους. Δηλαδή δεν έπρεπε αυτό κάποιος να το είχε εντοπίσει και να πει "τι γίνεται εδώ πέρα, είναι δυνατόν να έχω 130 νοσοκομεία με τόσες δαπάνες και να μην παρακολουθώ το κόστος και την παραγωγικότητα του συστήματος;". Εδώ ξοδεύτηκαν 6 εκατομμύρια για το χάρτη υγείας και δεν έχω χάρτη υγείας αυτή τη στιγμή στο υπουργείο.

Εγώ νομίζω πως με λίγα παραπάνω λεφτά θα καλυφτούν οι ανάγκες των νοσοκομείων. Γιατί εγώ παρέλαβα τα νοσοκομεία με περσινή δαπάνη 1 εκατ. 620 χιλιάδες και η πρόβλεψη που είχαν ψηφίσει για να βγουν τα πλεονάσματα ήταν 1 εκατ. 380 χιλιάδες. Δε λέω ότι θέλει δισ. Με 1 εκατ. 800 χιλιάδες τα νοσοκομεία θα δουλεύουν μια χαρά και θα έχουν κάλυψη πλήρη των αναγκών τους και με νοικοκυριό και με έλεγχο. Να πω για την επιτροπή προμηθειών που ουσιαστικά δεν υπάρχει ένας επιστήμονας; Τι να πω!», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχόλια