Ειδήσεις

Βούτσης: "Μέχρι το βράδυ η σύνθεση της νέας κυβέρνησης"

«Μέχρι το βράδυ θα έχει ανακοινωθεί η σύνθεση της νέας κυβέρνησης», υποστήριξε ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. Νίκος Βούτσης σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό το πρωί της Τρίτης, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να "σπάσουν" και κάποια υπουργεία, κάτι που, όπως ανέφερε, θα αποφασιστεί έως το μεσημέρι. «Μετά την εμπειρία του επταμήνου, κάποια υπουργεία μπορεί και πρέπει να μείνουν μόνα τους. Όλα είναι πάνω στο τραπέζι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά για το ενδεχόμενο να αναλάβει ο ίδιος τη θέση του προέδρου της Βουλής, ο κ. Βούτσης απάντησε ότι «δεν έχει γίνει συζήτηση για την ώρα, αφού προς το παρόν σχεδιάζεται το κυβερνητικό σχήμα» και «δεν αναμένονται δραστικές διαφοροποιήσεις» ως προς τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τη νέα κυβέρνηση, υποστήριξε.

«Η ορκωμοσία των μελών του κυβερνητικού σχήματος θα γίνει την Τετάρτη το πρωί, από τις 10:00 έως τις 10:30, προκειμένου στη συνέχεια ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας να αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες, όπου θα πραγματοποιηθεί η σύνοδος κορυφής της Ε.Ε. για το προσφυγικό».

Ο κ. Βούτσης σχολίασε και την επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να συνεργαστεί με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και όχι και με άλλα κόμματα λέγοντας: «Ιδού πεδίο δόξης λαμπρό μέσα στη Βουλή. Η λαϊκή εντολή εισπράχθηκε από εμάς με αυτόν τον τρόπο. Δε θα θέλαμε αν μπούμε σε μία συζήτηση διαφορετική, προγραμματική, που θα έφερνε πιο αντίθετες πλευρές του φάσματος στην ίδια κοίτη».

«Χρειάζονται καθαρές λύσεις» και η κυβέρνηση θα είναι ανοιχτή «ώστε να υπάρχουν οι ευρύτατες δυνατές συναινέσεις», υπογράμμισε ο κ. Βούτσης. Αναφορικά για την ψήφιση των προαπαιτούμενων, απάντησε πως θα αποδειχθεί ότι «η Αριστερά δεν είναι τα εύκολα, ούτε είναι για να αποδρά και να πηγαίνει στην εξέδρα ή να λέει μόνο ότι θα πρέπει όλα να γίνουν πατώντας το κουμπί».

Σχόλια