Ειδήσεις

Τοποθετήθηκε ο ηγούμενος στην Ι.Μ. Μεταμορφώσεως Χαλέπας

Μετά από πολλές δεκαετίες, και έπειτα από την ολοκλήρωση της αναστήλωσής της, τοποθετήθηκε ηγούμενος στη Μονή Μεταμορφώσεως στη Χαλέπα Μυλοποτάμου ο Αρχιμανδρίτης Αουάντ.

Στην τελετή ενθρόνισης, που έγινε την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015, ιερούργησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος. Προηγήθηκε Θεία Λειτουργία στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χαλέπας και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η ενθρόνιση του πρώτου ηγουμένου της Μονής.

Προ της Θείας Λειτουργίας ο Επίσκοπος τέλεσε την απαμφίεση, την έκπλυση και εκ νέου την αμφίεση των Αγίων Τραπεζών του δίκλιτου Καθολικού της Ιεράς Μονής, του οποίου ολοκληρώθηκε η ανακαίνιση.

Κατά τη Θεία Λειτουργία με το Σεβ. Μητροπολίτη κ. Ευγένιο συλλειτούργησαν πολλοί κληρικοί τόσο από τη Μητρόπολη όσο και από άλλες εκκλησιαστικές επαρχίες της Κρήτης, μεταξύ των οποίων ο Παν. Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης, ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου και ο Παν. Αρχιμ. Ιάκωβος Λυκάκης, ηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Πρέβελη.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος, απευθυνόμενος στο νέο ηγούμενο, τον ευχαρίστησε για τη διακονία του στο πνευματικό αυτό μετερίζι της Τοπικής Εκκλησίας, την ιστορική Ιερά Μονή Χαλέπας, και τον προέτρεψε να ασκεί τα νέα του υψηλά καθήκοντα με ιερό ζήλο, αυταπάρνηση και αυτοθυσιαστική προσφορά προς τον Θεό και τους προσκυνητές της Ιεράς Μονής, οι οποίοι αναζητούν πνευματική αναψυχή και παρηγορία σε αυτήν. Επίσης, ο Επίσκοπος ευχαρίστησε τους πολυάριθμους πιστούς που παραβρέθηκαν για να συμπροσευχηθούν για τον νέο ηγούμενο και την ευόδωση της νέας εκκλησιαστικής διακονίας που αναλαμβάνει, μεταξύ των οποίων τον κ. Δημήτριο Κόκκινο, δήμαρχο Μυλοποτάμου, τον κ. Μανούσο Κλάδο, πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μυλοποτάμου, και τον κ. Γεώργιο Στριλιγκά, πρόεδρο του Παγκρητίου Συνδέσμου Θεολόγων.

Τέλος, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της Τοπικής Εκκλησίας προς τα μέλη της απελθούσας Διοικούσας Επιτροπής της Ιεράς Μονής, τους Αιδεσ. Πρωτ. Γεώργιο Μυρθιανό, Μαρίνα Βενιανάκη, Αναστάσιο Ζαχαράκη, Νικόλαο Καραγιαννάκη, Ελένη Κεφαλογιάννη, Δημήτριο Κόκκινο, Γεώργιο Μαρή, Εμμανουήλ Σαμόλη, Νικόλαο Σκουραδάκη, Μιχαήλ Τρούλη και Μιχαήλ Τσαχάκη, οι οποίοι επί σειρά ετών εργάστηκαν με αγάπη για την αναστήλωση και επαναλειτουργία της. Στους παραπάνω ο Σεβασμιότατος απένειμε τιμητικούς επαίνους για το έργο και την προσφορά τους στην αναστήλωση της Μονής και ακολούθως τέλεσε τρισάγιο στη μνήμη του προκατόχου του Μητροπολίτου Ανθίμου, του πρωτ. Θεμιστοκλέους Μαρκάκη και του Νεοκλέους Παπαθεοδούλου, οι οποίοι πρωτοστάτησαν στο έργο.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και της ενθρονίσεως του νέου ηγουμένου, παρατέθηκε τράπεζα στον αύλειο χώρο της Ιεράς Μονής σε όλους τους ευσεβείς προσκυνητές που παρέστησαν κατά την ιστορική αυτή ημέρα για τη Μονή και την Τοπική Εκκλησία.

Σχόλια