default-image

Έδωσαν τη "2η ευκαιρία" οι Κρητικοί και τώρα αναμένουν

Κρήτη
Έδωσαν τη "2η ευκαιρία" οι Κρητικοί και τώρα αναμένουν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναμενόμενη ήταν η δεύτερη ευκαιρία που δόθηκε στην κυβέρνηση, όπως αναφέρουν οι πολίτες. Οι ίδιοι βρίσκονται σε αναμονή μετά το εκλογικό αποτέλεσμα, επιζητώντας μέτρα ανακούφισης για το λαό. Ωστόσο, δεν έλειψαν κι εκείνοι που δεν πήγαν να ψηφίσουν, καθώς και οι πολίτες που πιστεύουν πως δε θα υπάρξει σταθερότητα της κυβέρνησης και η... ώρα της κάλπης θα ξανάρθει γρήγορα.

Αναμενόμενο χαρακτήρισε το εκλογικό αποτέλεσμα ο κ. Χριστόφορος Ζωγραφάκης. «Το τι θα επακολουθήσει δεν το γνωρίζουν οι πολίτες», πρόσθεσε και τόνισε πως τα μέτρα που θα έρθουν αναμένονται δύσκολα για όλους και θα πρέπει να μεριμνήσουν όλοι οι αρμόδιοι με σοβαρότητα και υπευθυνότητα για το κοινό καλό.

Δεύτερη ευκαιρία

«Διαπιστώθηκε ότι δόθηκε μια δεύτερη ευκαιρία στην προηγούμενη κυβέρνηση. Ελπίζουμε το εκλογικό αποτέλεσμα της 20ής Σεπτεμβρίου να δικαιώσει τον ελληνικό λαό για αυτές τις επιλογές του. Όλοι μας ευελπιστούμε σύντομα να καλυτερεύσουν τα πράγματα σε κάθε κλάδο», ανέφερε ο κ. Νίκος Στρατήγης. Ο ίδιος έκανε λόγο και για το ΦΠΑ τονίζοντας ότι ακόμη και στο ταξί που ανέβηκε στο 23% έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα. «Ανέβηκε το κόμιστρο και ο πελάτης διαμαρτύρεται».

«Μια απ' τα ίδια»

Ο κ. Ζαχαρίας Βλατάκης πιστεύει πως θα έχουμε και πάλι εκλογές και μάλιστα γρήγορα, καθώς, όπως υποστηρίζει, «θα βγουν και πάλι δελφίνοι». Παράλληλα ελπίζει, όπως και όλος ο ελληνικός λαός, να βγούμε από το οικονομικό αδιέξοδο. Δεν πήγε να ψηφίσει η κ. Όλγα Δριτσέλη, όπως μας είπε όταν τη συναντήσαμε για τις ανάγκες του ρεπορτάζ. «Δε με αντιπροσώπευσε κανένας πολιτικός. Όμως ελπίζω ότι αυτή τη φορά θα υπάρξει μια σταθερότητα και θα δοθεί το απαιτούμενο βάρος για να λυθούν τα προβλήματα του τόπου», σημείωσε.

Χωρίς προσδοκίες

Όπως σημείωσε η κ. Μαρία Φερεντίνου, «ο ελληνικός λαός δεν έχει προσδοκίες και αυτό φάνηκε από αυτές τις εκλογές: Κανείς πολιτικός δεν έταζε τίποτα, ούτε ζητήθηκαν ρουσφέτια». Όσον αφορά στο αποτέλεσμα των εκλογών, το χαρακτήρισε "καλό" σε περίπτωση που έχει τη δυνατότητα η νέα κυβέρνηση να πάρει μέτρα ανακούφισης του κόσμου, όπου θα υπάρξει και σταθερότητα και πρόοδος.

«Η τελευταία ελπίδα ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο ελληνικός λαός πιστεύω ότι ψήφισε σοφά επειδή θεωρεί τον πρωθυπουργό χαρισματικό ηγέτη, ενώ είναι και νέος άνθρωπος και ευελπιστούμε ότι θα μπορέσει να φτιάξει με διπλωματικό κι έντιμο τρόπο την Ελλάδα ύστερα από την καταστροφή των προηγούμενων κυβερνήσεων. Δίδω έπαινο στο συνεργάτη του Πάνο Καμμένο που χωρίς πολλές κουβέντες τα έχουν βρει και θα συνεργαστούν στον κοινό αγώνα χωρίς προστριβές. Θα πρέπει να δοθεί όμως μια περίοδος χάριτος για να μπορέσουν να επαναφέρουν τα πράγματα προς όφελος του λαού», τόνισε ο κ. Στέλιος Σφακιανάκης.

«Κάντε έργο»

Από την πλευρά του ο κ. Νίκος Μπικάκης περιμένει να γίνει, όπως είπε, επιτέλους έργο με σωστές συνεργασίες των πολιτικών. «Τα λόγια τα έχουμε χορτάσει. Δε θέλουμε άλλα παχιά λόγια, αλλά πράξεις από εδώ και στο εξής. Επιζητούμε όλοι μια σταθερότητα στην κυβέρνηση, η οποία να δώσει προοπτική στους νέους ανθρώπους που είναι άνεργοι ή εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα και παραμένουν εδώ και χρόνια αβοήθητοι. Όταν υπάρχει ευημερία στο λαό τότε μόνο προχωρούμε μπροστά», τόνισε.

Τι δήλωσαν οι πολίτες

«Πιστεύω ότι θα έχουμε πάλι εκλογές και γρήγορα. Φοβάμαι ότι πάλι θα βγουν δελφίνοι. Όλοι ελπίζουμε για έργα».

Ζαχαρίας Βλατάκης

«Διαπιστώθηκε ότι δόθηκε μια δεύτερη ευκαιρία στην κυβέρνηση. Ο λαός έχει ανάγκη από πράξεις για να ανασάνει οικονομικά».

Νίκος Στρατηγής

«Αναμενόμενο ήταν το εκλογικό αποτέλεσμα. Το τι θα επακολουθήσει όμως δεν το ξέρουμε. Τα μέτρα που θα έρθουν θα είναι δύσκολα».

Χριστόφορος Ζωγραφάκης

«Εάν έχει τη δυνατότητα η νέα κυβέρνηση να πάρει μέτρα ανακούφισης για τον κόσμο που πεινά και υποφέρει, τότε το εκλογικό αποτέλεσμα κρίνεται καλό».

Μαρία Φερεντίνου

«Ο λαός ψήφισε σοφά. Θα πρέπει όμως να δοθεί μια προθεσμία χάριτος να βάλει η κυβέρνηση τα πράγματα προς όφελος του λαού».

Στέλιος Σφακιανάκης

«Με τα λόγια έχουμε χορτάσει. Περιμένουμε επιτέλους πράξεις μετά από σωστές συνεργασίες και να δοθεί προοπτική για τους νέους».

Νίκος Μπικάκης

Ιωάννα Βλαχάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News