Ειδήσεις

Αρχίζουν από σήμερα οι διαδικασίες εκλογής προέδρου στη Ν.Δ.

Αρχίζουν από σήμερα οι διαδικασίες εκλογής προέδρου στη Νέα Δημοκρατία, όπως έγινε γνωστό μετά από ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του κόμματος.

«Μετά από συνεργασία που είχαν χθες το βράδυ ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης και ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, κ. Ανδρέας Παπαμιμίκος, αποφασίστηκε να ξεκινήσουν από σήμερα οι διαδικασίες εκλογής προέδρου και να ολοκληρωθούν το ταχύτερο δυνατό».

Το Νοέμβριο η πιθανή εκλογή του προέδρου

Με τον Πέτρο Τατούλη, περιφερειάρχη Πελοποννήσου να δηλώνει πρόθυμος και με την πιθανή «αποχή» του Ευάγγελου Μεϊμαράκη από τη διεκδίκηση της προεδρίας, το πιθανότερο είναι οι εκλογές για την ανάδειξη προέδρου στη Νέα Δημοκρατία να πραγματοποιηθούν μέσα στο Νοέμβριο, σύμφωνα με εκτιμήσεις, ενώ μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (ΚΕΦΕ) του κόμματος.

Στην ΚΕΦΕ μετέχουν ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής, Ανδρέας Παπαμιμίκος, ως πρόεδρος, ο γενικός γραμματέας της Κ.Ο., Γιάννης Πλακιωτάκης, τα τρία αρχαιότερα με κοινοβουλευτική θητεία μέλη, που είναι οι κ.κ. Δαβάκης, Τραγάκης και Γιακουμάτος, η πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας "Κωνσταντίνος Καραμανλής" Ρόδη Κράτσα, ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του προηγούμενου συνεδρίου, Φίλιππος Ταυρής, ο πρώτος σε ψήφους αιρετός στην Εκτελεστική Γραμματεία, Μενέλαος Δασκαλάκης, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Σάκης Ιωαννίδης, ο γενικός διευθυντής του κόμματος, Κώστας Τζιμάρας, ο γραμματέας Οργανωτικού Κώστας Κόλλιας, ο γραμματέας Εκλογών Επαμεινώντας Λεκκέας και ο διευθυντής Διαγραμματειακού Αλέκος Κόκκαλης.

Στη συνεδρίαση αυτή θα οριστεί η προθεσμία υποβολής των υποψηφιοτήτων, η οποία αναμένεται να είναι επτά έως δέκα ημερών. Παράλληλα, για να είναι κάποιος υποψήφιος θα πρέπει να έχει 50 υπογραφές από μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, ή του 1/10 των μελών του προηγούμενου εθνικού συνεδρίου, το οποίο αριθμούσε 4.450 μέλη.

Κατόπιν αυτού, θα συνεδριάσει και πάλι η ΚΕΦΕ για τον έλεγχο των υπογραφών και θα δοθούν δύο ημέρες προθεσμία για ενστάσεις και μετέπειτα θα ανακηρυχθούν οι υποψηφιότητες και κάθε υποψήφιος θα ορίσει έναν εκπρόσωπο στην ΚΕΦΕ.

Έτσι, εκτιμάται πως η ΚΕΦΕ θα ορίσει ημερομηνία εκλογών για να αναλάβει τα ηνία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας πιθανότατα μέσα στο Νοέμβριο.

Σχόλια