default-image

ΗΠΑ: 4.632 ασυνόδευτοι ανήλικοι στα σύνορα τον Αύγουστο

Κόσμος
ΗΠΑ: 4.632 ασυνόδευτοι ανήλικοι στα σύνορα τον Αύγουστο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το μήνα Αύγουστο, ο αριθμός των παιδιών που εγκαταλείπουν το Μεξικό και την Κεντρική Αμερική για τις ΗΠΑ εκτινάχτηκε. 4.632 παιδιά συνελήφθησαν τον περασμένο μήνα στα νοτιοδυτικά σύνορα των ΗΠΑ, σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν τη Δευτέρα στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αμερικανικής συνοριοφυλακής, οι αφίξεις παιδιών χωρίς έγγραφα κάτω των 17 ετών, τα οποία επιχείρησαν να εισέλθουν στις ΗΠΑ, έσπασε ρεκόρ τον προηγούμενο μήνα.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ, παραδέχτηκε την αύξηση του αριθμού των μεταναστών.

Και σημείωσε όμως ότι ο αριθμός των μεταναστών «παραμένει πολύ χαμηλότερος από τα επίπεδα που παρατηρήσαμε στο υψηλότερο σημείο τον περασμένο χρόνο».

Από την άλλη εξήγησε πως τον Αύγουστο ο αριθμός μεταναστών χωρίς έγγραφα συνήθως μειώνεται λόγω της αλλαγής του καιρού, αλλά πρόσθεσε πως σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση των ΗΠΑ λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη το θέμα.

«Θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε να περιορίσουμε αυτό το κύμα», υπογράμμισε ο κ. Έρνεστ.

Το 2014, 140.000 ασυνόδευτοι ανήλικοι μετανάστες χωρίς έγγραφα επιχείρησαν να περάσουν στις ΗΠΑ από τα νότια σύνορα της χώρας.

Το Ινστιτούτο Μεταναστευτικής Πολιτικής έχει εκτιμήσει πως ο αριθμός ασυνόδευτων παιδιών και οικογενειών που περνούν τα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό το 2015 θα είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος που έχει καταγραφεί στην Ιστορία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News