default-image

"Εισαγόμενο" από την Καλαμάτα χασίς στα χέρια 22χρονου

Κρήτη
"Εισαγόμενο" από την Καλαμάτα χασίς στα χέρια 22χρονου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φαίνεται πως τελευταία η Κρήτη έχει ξεμείνει για τα καλά από χασίς και πλέον τροφοδοτείται και από Καλαμάτα! Αυτό τουλάχιστον διαπιστώνεται από τη νέα επιτυχία του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, άνδρες του οποίου συνέλαβαν έναν 22χρονο Αλβανό με μια βαλίτσα στο χέρι, η οποία περιείχε όχι ένα και δύο, αλλά πέντε και πλέον κιλά ακατέργαστης κάνναβης.

Την ίδια ώρα, το συνολικό όφελος που θα αποκόμιζε από την πώλησή τους ξεπερνά τις 20 με 25 χιλιάδες ευρώ.

Αν και τα ναρκωτικά τα είχε περιλούσει με κολόνια για να περάσει από τον έλεγχο απαρατήρητος, ωστόσο οι πληροφορίες για την παράνομη δράση του βρίσκονταν ήδη στα χέρια του Τμήματος Δίωξης. Ο νεαρός αλλοδαπός φορτωμένος με τα ναρκωτικά ταξίδεψε από Πειραιά προς Ηράκλειο με το πλοίο της γραμμής.

Μόλις πάτησε το πόδι του στο λιμάνι του Ηρακλείου χθες το πρωί, άρχισε να κατευθύνεται προς την παραλιακή λεωφόρο. Εκεί δόθηκε και το πράσινο φως για τη σύλληψή του. Περπατούσε παράξενα και μιλούσε συνεχώς στο τηλέφωνο. Οι πληροφορίες ότι διακινεί ναρκωτικά υπήρχαν και όταν τον αντίκρισαν οι αστυνομικοί δεν έχασαν ευκαιρία.

Στη βαλίτσα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε αυτοσχέδιες συσκευασίες κάνναβης συνολικού βάρους 5 κιλών και 102 γραμμαρίων.

Επίσης, κατασχέθηκαν μια ατζέντα, το κινητό του τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 60 ευρώ, που είχε στην τσέπη του, ως προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες.

Επρόκειτο για μια από τις μεγαλύτερες ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης σε δύσκολους καιρούς που φτάνει στην Κρήτη, απεσταλμένη για πρώτη φορά από την Καλαμάτα. Μάλιστα, το γεγονός πως η συγκεκριμένη περιοχή στέλνει ναρκωτικά είναι πρωτόγνωρο για την ΕΛ.ΑΣ. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο 22χρονος έκανε τη μεταφορά έναντι 500 ευρώ. Εξάλλου, αυτό φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ο 22χρονος κατά την προανάκριση και ότι αυτά τα χρήματα πιστώθηκαν στο λογαριασμό του. Παράλληλα όμως κράτησε ερμητικά κλειστό το στόμα του όσον αφορά στον παραλήπτη.

«Απειλούν τη ζωή μου, αλλά και μελών της οικογένειάς μου αν μιλήσω γι' αυτό. Μην επιμένετε, δε θα μιλήσω ποτέ για τον παραλήπτη», φέρεται να είπε.

Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να βρουν τον άνθρωπο που προμήθευσε τον αλλοδαπό με τα πέντε κιλά χασίς, αλλά μέχρι χθες δεν είχαν καταφέρει να τον εντοπίσουν.

Στο μεταξύ, ακολούθησαν έρευνες στο σπίτι του 22χρονου στην Καλαμάτα, αλλά δε βρέθηκαν άλλα ναρκωτικά.

Αν και στη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του δεν προκύπτει ότι ο 22χρονος έχει ξανάρθει στην Κρήτη, ωστόσο η Αστυνομία υποστηρίζει πως έχει ξανάρθει στο νησί και άλλες φορές, καθώς ήξερε πρόσωπα και πράγματα που είναι δύσκολο να γνωρίζει κάποιος μόνο από έναν χάρτη ή από τηλεφωνικές υποδείξεις.

Η προανάκριση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου για την υπόθεση συνεχίζεται, ώστε να εκμεταλλευτούν κάθε στοιχείο από την ατζέντα του 22χρονου, την οποία κατέσχεσαν, προκειμένου να φτάσουν στον παραλήπτη.

Αντιμετωπίζοντας τις κατηγορίες της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών, ο νεαρός Αλβανός αναμένεται σήμερα το πρωί να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Ιωάννα Βλαχάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News