default-image

"Οι δανειστές είναι οι πραγματικοί νικητές στην Ελλάδα"

Ελλάδα
"Οι δανειστές είναι οι πραγματικοί νικητές στην Ελλάδα"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι δανειστές είναι οι πραγματικοί νικητές στην Ελλάδα, τιτλοφορείται άρθρο του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, στη βρετανική εφημερίδα Guardian.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε ετών, εξηγεί ο κ. Βαρουφάκης, τα μνημονιακά νομοσχέδια εγκρίνονταν από την Βουλή με οριακή πλειοψηφία. Τώρα όμως, αντιτείνει, θα «περνούν» με χαρακτηριστικά άνεση, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δεσμευτεί γι' αυτό.

«Για να έρθει σ' αυτό το σημείο η ελληνική δημοκρατία είχε προηγηθεί ο βαθύτατος τραυματισμό της» υπενθυμίζει, επικαλούμενος το δημοψήφισμα, το αποτέλεσμα του οποίου αγνοήθηκε από την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Ο Πρωθυπουργός, επισημαίνει ο κ. Βαρουφάκης, καλείται να εφαρμόσει ένα δημοσιονομικό και μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα, το οποίο σχεδιάστηκε για να αποτύχει.

Προκειμένου να λειάνει τις αντιδράσεις του ελληνικού λαού, προσθέτει ο πρώην υπουργός, ο κ. Τσίπρας δεσμεύτηκε για την επαναδιαπράγμευση ορισμένων σημείων του μνημονίου, για την αναδιάρθρωση του χρέους και για την ολομέτωπη σύγκρουση με τους ολιγάρχες.

«Το πρόβλημα συνίσταται στην ικανότητά του να φέρει εις πέρας της άνωθεν υποσχέσεις, εν μέσω των αυστηρών και δύσκολων συνθηκών που επιβάλει η συμφωνία, που μόλις υπογράφηκε» υπερθεματίζει.

Πάντως, ο κ. Βαρουφάκης σπεύδει να διευκρινίσει ότι η προοπτική επιτυχίας του κ. Τσίπρα δεν είναι λαμπρή. Όμως, κατέληξε, δεν πρέπει να τον ξεγράψουμε.

Πηγή: naftemporiki.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News