default-image

Βραβεία EMMY: Game of Thrones και HBO οι μεγάλοι νικητές

Life
Βραβεία EMMY: Game of Thrones και HBO οι μεγάλοι νικητές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η σειρά Game Of Trones που έχει καθηλώσει το κοινό με τις ανατροπές της κέρδισε 12 βραβεία από τις συνολικά 24 συμμετοχές της, ανεβάζοντας τον πήχη για το μέλλον.

Για πρώτη φορά στα έξι χρόνια προβολής της, η σειρά Game of Thrones κέρδισε το βραβείο της καλύτερης δραματικής σειράς στα βραβεία EMMY που διοργανώθηκαν στο Λος Άντζελες, κερδίζοντας τους εννέα ανταγωνιστές της, συμπεριλαμβανομένης και της σειράς «Mad Men».

Εκτός από το EMMY για την καλύτερη δραματική σειρά, το GAOT κέρδισε επίσης βραβείο καλύτερου σεναρίου και καλύτερης σκηνοθεσίας. Ο Peter Dinklage κέρδισε το EMMY του δεύτερου αντρικού ρόλου δραματικής σειράς υποδυόμενος Tyrion Lannister.

Μεγάλο κερδισμένο της βραδιάς ήταν και το δίκτυο HBO, το οποίο κέρδισε συνολικά 43 EMMY, περισσότερα από κάθε άλλο. Εκτός από τη νίκη για την καλύτερη δραματική σειρά το καλωδιακό δίκτυο κέρδισε επίσης το EMMY καλύτερης κωμικής σειράς (Veep) και καλύτερης μίνι σειράς (Olive Kitteridge).

Βασισμένη στο βραβευμένο με Πούλιτζερ μυθιστόρημα της Elizabeth Strout, η σειρά  Olive Kitteridge κέρδισε σχεδόν όλες τις κατηγορίες για τις οποίες είχε θέσει υποψηφιότητα, καταφέρνοντας να συγκεντρώσει έξι βραβεία, την ώρα που η νίκη του Veep στέρησε από το Modern Family την ευκαιρία να κατακτήσει για έκτη συνεχόμενη φορά το βραβείο καλύτερης κωμικής σειράς.

Ο δημιουργός του Veep, Armando Ianucci ήταν ο μοναδικός Βρετανός υποψήφιος που πήρε βραβείο.

Η Viola Davis κέρδισε το βραβείο Emmy πρώτου γυναικείου ρόλου σε δραματική σειρά (How to Get Away with Murder) και έγινε η πρώτη έγχρωμη γυναίκα ηθοποιός που τιμάται με αυτή τη διάκριση στην ιστορία της αμερικανικής τηλεόρασης. Κατά την βράβευσή της, τόνισε ότι «Το μόνο πράγμα που χωρίζει τις έγχρωμες γυναίκες από οποιονδήποτε άλλον είναι οι ευκαιρίες. Δεν μπορείς να κερδίσεις ένα EMMY για ρόλους που απλά δεν υπάρχουν».

Στην όγδοη και τελευταία σεζόν του Mad Men, ο ηθοποιός John Hamm κέρδισε το βραβείο του πρώτου ανδρικού ρόλου, το οποίο κυνηγούσε εδώ και χρόνια.

Παρουσιαστής της βραδιάς ήταν ο ηθοποιός Andy Samberg.

Πηγή: kathimerini.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News