Ειδήσεις

Politico: Οι Έλληνες συγχωρούν τον κ. Τσίπρα

«Οι Έλληνες συγχωρούν τον Τσίπρα και το σχέδιό του για το νέο πρόγραμμα», τιτλοφορείται δημοσίευμα του ηλεκτρονικού μέσου Politico, στον απόηχο του χθεσινού εκλογικού αποτελέσματος.

Σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό ιστότοπο, οι εταίροι της Ελλάδας μπορούν να αισθάνονται ανακούφιση από το αποτέλεσμα των εκλογών, καθώς η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ δίνει στη νέα κυβέρνηση τη δυνατότητα να προωθήσει το μακρύ κατάλογο των μεταρρυθμίσεων, στον οποίο περιλαμβάνονται ορισμένες δύσκολες, όπως αυτές που αφορούν στην αγορά εργασίας και τις συντάξεις.

Επισημαίνεται ακόμη ότι η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να δράσει με ταχύ ρυθμό, καθώς έχει περιθώριο μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου για να προωθήσει τα περισσότερα από τα μέτρα που περιλαμβάνει το τρίτο πρόγραμμα.

Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι το αποτέλεσμα σηματοδοτεί την επιθυμία του ελληνικού εκλογικού σώματος για σταθερότητα.  Το αποτέλεσμα των εκλογών δείχνει ότι οι ψηφοφόροι ανησυχούν περισσότερο για τις προοπτικές επανόδου της ΝΔ στην εξουσία, σημειώνει το δημοσίευμα, αναφέροντας ότι πολλοί Έλληνες κατηγορούν ευθέως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την κρίση στην Ελλάδα και το συνδέουν με διαφθορά και πελατειακές σχέσεις.

Αντίθετα, ο ΣΥΡΙΖΑ, καταλήγει, παρά τις ελλείψεις, εξακολουθεί να θεωρείται ως κόμμα με ισχυρό κοινωνικό πρόσημο.

Σχόλια