Ειδήσεις

Ιεράπετρα: Μικροπροβλήματα με την πρώτη βροχή

Στις 2 μετά το μεσημέρι της Δευτέρας βροχές και καταιγίδες με δεκάδες αστραπόβροντα, χάλασαν την ηρεμία των κατοίκων και των επισκεπτών της Ιεράπετρας, που βρέθηκαν στην παραλία για το μεσημεριανό μπάνιο τους, ενώ δεν έλειψαν οι πρώτες μικροπλημμύρες στο εμπορικό κέντρο, όπου παρέμεναν βουλωμένα κάποια από τα φρεάτια στους αγωγούς των ομβρίων.

Οι καταιγίδες συνοδεία ισχυρών νοτιοδυτικών ανέμων προκάλεσαν πανικό στα δυτικά χωριά της Ιεράπετρας και ιδιαίτερα στον παραδοσιακό Μύρτο.

«Η ώρα ήταν λίγο πριν τις 2.00 μετά το μεσημέρι, όταν σε πολύ σύντομο χρόνο μαύρισε ο ουρανός και άρχισε να φυσά ισχυρός Νοτιοδυτικός άνεμος, με βροχή και αστραπόβροντα. Επικράτησε πανικός. Κλειστήκαμε στα σπίτια μας και βλέπαμε από τα παράθυρα τον αέρα να σπάει τρία δέντρα στην αυλή του ξενοδοχείου Εσπερίδες, στο βενζινάδικο έξω από το Μύρτο και στη θέση Κοπάνες. Στο σημείο αυτό κλείστηκε για λίγη ώρα ο επαρχιακός δρόμος Ιεράπετρας-Βιάννου. Εκεί κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, άντρες της οποίας έσπευσαν στο σημείο, χρησιμοποίησαν αλυσοπρίονα, έκοψαν τα σπασμένα δέντρα και ελευθέρωσαν το δρόμο. Έχουν προκληθεί και άλλες μικρότερες ζημιές από σπασμένα κλωνάρια δέντρων και πτώση αντικειμένων. Ευτυχώς αυτό το δυνατό μπουρίνι δεν κράτησε περισσότερο από μισή ώρα, διαφορετικά θα θρηνούσαμε θύματα», μας είπε ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μύρτου κ. Αλέκος Παντελάκης.

Στην πόλη της Ιεράπετρας οι πρώτες καταιγίδες του Φθινοπώρου, όπως συμβαίνει πάντα στα πρωτοβρόχια, ήρθαν με έντονο τρόπο και δημιούργησαν τις πρώτες μικροπλημμύρες στα χαμηλότερα σημεία της πόλης, όπου υπήρχαν κάποια βουλωμένα φρεάτια στους αγωγούς των ομβρίων.

Αγρότες από την περιοχή των Λιβαδιών, ανατολικά της Ιεράπετρας, μας ανέφεραν ότι υπάρχουν πάρα πολλά καλάμια στις κοίτες των ρεμάτων, τα οποία ξεριζώθηκαν από τα μηχανήματα της Αντιπεριφέρειας Λασιθίου, αλλά δεν απομακρύνθηκαν, με αποτέλεσμα να απειλείται με πλημμύρα η περιοχή, όταν το πρώτο νερό της βροχής τα παρασύρει και τα συγκεντρώσει στα στενά περάσματα του νερού, στις εκβολές του Αγίου Αντρέα.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ιεράπετρας με επικεφαλής των αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Καθαριότητας είναι σε επιφυλακή για να δώσει λύσεις εφόσον προκληθούν άλλα προβλήματα λόγω της διήμερης κακοκαιρίας.

Νίκος Πετάσης

Σχόλια