default-image

Καρδιολογικό πρόβλημα "οδήγησε" στην πτώση το 41χρονο

Κρήτη
Καρδιολογικό πρόβλημα "οδήγησε" στην πτώση το 41χρονο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο κοιμητήριο των Μεσελέρων ενταφιάστηκε τη Δευτέρα στις 5 το απόγευμα ο 41χρονος τουριστικός επιχειρηματίας Χάρης Κοντοπόδης, ο οποίος σκοτώθηκε πέφτοντας σε γκρεμό βάθους 130 μέτρων, με το 4x4 αγροτικό αυτοκίνητο Nissan Navara που οδηγούσε, επιστρέφοντας από τη Θρυπτή στην Ιεράπετρα.

Στις 3 μετά το μεσημέρι της Κυριακής, ανασύρθηκε νεκρός από τον γκρεμό που βρίσκεται ανάμεσα στον οικισμό της Θρυπτής και το Δρακαλεύρι.

ο 41χρονος Ιεραπετρίτης τουριστικός επιχειρηματίας Χάρης Κοντοπόδης, όπως έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση, είχε χάσει τον έλεγχο του αγροτικού αυτοκινήτου του λόγω καρδιολογικού επεισοδίου, το οποίο υπέστη ενώ οδηγούσε, έχοντας περάσει τη βραδιά σε εξοχικό φίλου του με καλή παρέα.

Ο νεαρός, πατέρας ενός ανήλικου κοριτσιού, ξεκίνησε μόνος του, οδηγώντας το αυτοκίνητο του, στις 2:30 μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου από το Δρακαλεύρι έξω από τον οικισμό της Θρυπτής, για να επιστρέψει στο σπίτι του στην πόλη της Ιεράπετρας, καθώς έπρεπε να βρίσκεται νωρίς το πρωί της Κυριακής στο τουριστικό κατάστημα που διατηρεί η οικογένειά του στην Πάνω Παραλία.

Η φίλοι του τον συμβούλεψαν να μείνει στο εξοχικό να κοιμηθεί, και να επιστρέψει στη δουλειά του μετά το ξημέρωμα. Εκείνος όμως ήθελε να φύγει γιατί έπρεπε να περάσει και από ένα άλλο φιλικό του σπίτι.

Η οικογένειά του άρχισε να τον αναζητά, καθώς διαπίστωσε πως δεν είχε επιστρέψει στο σπίτι του και δεν απαντούσε στο κινητό του. Έτσι κάλεσαν σε βοήθεια την Ελληνική Αστυνομία, την Πυροσβεστική και τις ομάδες έρευνας και διάσωσης.

Μετά από πολύωρες αναζητήσεις βρέθηκαν τα ίχνη του στη 1 μετά το μεσημέρι της Κυριακής.

Σπασμένοι καθρέπτες που είχαν μείνει δίπλα στον αγροτικό δρόμο, τη στιγμή που το αυτοκίνητο έφευγε από την πορεία του, έδειξαν στους ανθρώπους που τον αναζητούσαν την τρελή πορεία την οποία είχε ακολουθήσει το αυτοκίνητό του. Αφού είδαν τα ίχνη που άφησε πίσω του το βαρύ όχημα, κατέβηκαν με σχοινιά στον γκρεμό και εντόπισαν τον άτυχο νέο νεκρό μέσα στο αναποδογυρισμένο αυτοκίνητό του.

Οι ομάδες διάσωσης, οι Σαμαρείτες και οι άντρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που έσπευσαν στην περιοχή, απεγκλώβισαν τον άτυχο 41χρονο επιχειρηματία, τον ανέσυραν με πολύ μεγάλη δυσκολία και τον ανέβασαν στο δρόμο, απ' όπου τον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και τον μετέφερε στο Νοσοκομείο της Ιεράπετρας.

Η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ηρακλείου "φώτισε" τα αίτια του θανάτου του, από τη διενέργεια της απαραίτητης νεκροψίας-νεκροτομής, διαπιστώνοντας θανατηφόρες κακώσεις στον αυχένα του αλλά και καρδιολογικό επεισόδιο λίγο πριν την πτώση.

Η είδηση του τραγικού θανάτου του 41χρονου Χάρη Κοντοπόδη έχει συγκλονίσει την κοινωνία της Ιεράπετρας, καθώς ο νεαρός άντρας ήταν ιδιαίτερα αγαπητός σε όλους. Στην εξόδιο ακολουθία στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου στους Μεσελέρους, το "παρών", παρά το βροχερό καιρό, έδωσαν εκατοντάδες συγγενείς και φίλοι του.

Σημειώνεται ότι το περασμένο σαββατοκύριακο, στον παραθεριστικό οικισμό της Θρυπτής, έμειναν πάρα πολλοί Ιεραπετρίτες, οι οποίοι συνδύασαν τον τρύγο με την καλή παρέα και την καλοπέραση.

Νίκος Πετάσης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News