Ειδήσεις

Πάνος Σκουρλέτης: "Το ΠΑΣΟΚ δε μας έπεισε"

«Το ΠΑΣΟΚ αδυνατεί να πιάσει το σφυγμό της σύγχρονης Σοσιαλδημοκρατίας», καθώς δε δείχνει καμία τάση αυτοκριτικής και επαναπροσδιορισμού των στόχων του, δήλωσε ο πρώην υπουργός ΥΠΑΠΕΝ Πάνος Σκουρλέτης σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό.

«Δε βλέπω το ΠΑΣΟΚ υπό την ηγεσία της κ. Γεννηματά να δείχνει μια τάση αυτοκριτικής, στοχασμού εσωτερικού, επαναπροσδιορισμού στρατηγικού. Δε βλέπω κάτι τέτοιο. Νομίζω πως όχι», το ΠΑΣΟΚ δεν έχει πιάσει το σφυγμό της σύγχρονης Σοσιαλδημοκρατίας. «Εμείς θα θέλαμε να υπάρχει, γιατί θα ήταν συνομιλητής με την Αριστερά», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης.

Αναφορικά για τα άλλα κόμματα υποστήριξε πως «η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να λέει άλλα καινούργια πράγματα», ενώ «το Ποτάμι είναι αυτό το κόμμα που είναι - εγώ έχω πει κι άλλα προεκλογικά, δε θέλω να τα επαναλάβω».

Όσον αφορά τη συμφωνία και την εφαρμογή της από τη νέα κυβέρνηση ο κ. Σκουρλέτης υποστήριξε πως «o πρώτος που θα ήθελε να υπάρχει μια διαφορετική συμφωνία από αυτή που υπογράψαμε είναι ο Αλέξης Τσίπρας». Συνεχίζοντας ο κ. Σκουρλέτης είπε: «Μη θεωρείτε το ΣΥΡΙΖΑ ταυτισμένο με το περιεχόμενο αυτής της συμφωνίας. Και προεκλογικά έχουμε πει ότι αλίμονο αν το δικό μας έργο εξαντλείται σε μια στενά διαχειριστική προσέγγιση σε σχέση με αυτή της συμφωνίας. Αυτό είναι ένα από τα τρία που έχουμε να κάνουμε. Τα άλλα δύο είναι αυτό που έχουμε ονομάσει παράλληλο πρόγραμμα και μέτωπα, τα οποία είναι έξω από τα όρια. Τα θέματα της παραγωγικής ανασυγκρότησης δεν άπτονται του περιεχομένου της συμφωνίας, αυτό είναι στη δική μας ευθύνη. Ή το πώς θα κατευθύνεις διάφορους πόρους, αυτούς τους λίγους που έχεις. Νομίζω ότι οι όποιες διαφοροποιήσεις δε θα τραυματίσουν την ενότητα και δε θα απειλήσουν την πλειοψηφία», υποστήριξε ολοκληρώνοντας ο πρώην υπουργός ΥΠΑΠΕΝ Πάνος Σκουρλέτης.

Σχόλια