default-image

Συνάντηση Μανιτάκη με Κωνσταντοπούλου και Παυλόπουλο

Ελλάδα
Συνάντηση Μανιτάκη με Κωνσταντοπούλου και Παυλόπουλο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τον υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών Αντώνη Μανιτάκη συναντήθηκε η Ζωή Κωνσταντοπούλου για την επίσημη ανακοίνωση του εκλογικού αποτελέσματος.

«Ευχαριστώ για την ανακοίνωση του αποτελέσματος των εκλογών. Eγώ με τη σειρά μου θα επικοινωνήσω με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να του ανακοινώσω την αποτύπωση της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης των κομμάτων στη Βουλή», είπε η κ. Κωνσταντοπούλου, η οποία θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο στις 15:00.

Παράλληλα, η κ. Κωνσταντοπούλου άφησε μια αιχμή για το γεγονός ότι οι διαδικασίες είχαν ήδη δρομολογηθεί, αναφερόμενη στα όσα είδε «από τα Μέσα Ενημέρωσης» το βράδυ της Κυριακής των εκλογών, όταν οι Τσίπρας και Καμμένος προανήγγειλαν τη συνεργασία.

Ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών έχει μεταβεί στο Προεδρικό για να ενημερώσει τον Προκόπη Παυλόπουλο, ενώ το μεσημέρι και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας θα περάσει την πόρτα του Προεδρικού Μεγάρου, προκειμένου να λάβει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Αργά το απόγευμα, στις 20:00 αναμένεται να ορκιστεί πρωθυπουργός o κ. Τσίπρας, ενώ την Τρίτη αναμένεται η ορκωμοσία της κυβέρνησης.

Εντούτοις, ο Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί την Τετάρτη στις Βρυξέλλες για την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για το μεταναστευτικό. Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας θα εκπροσωπήσει στη σύνοδο και τον Κύπριο πρόεδρο έπειτα από αίτημα του ίδιου του κ. Αναστασιάδη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News