Ειδήσεις

Επικριτικός ο Σουλτς για τη συνεργασία Τσίπρα-Καμμένου

Αδυνατεί να κατανοήσει την απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, να φέρει πίσω στην κυβέρνηση τους Ανεξάρτητους Έλληνες, που συγκέντρωσαν ποσοστό μικρότερο του 4% στις εκλογές, δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο France Inter το πρωί της Δευτέρας.

«Τον κάλεσα για δεύτερη φορά για να τον ρωτήσω γιατί συνεχίζει το συνασπισμό με αυτό το παράξενο ακροδεξιό κόμμα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σουλτς, ο οποίος εμφανίστηκε επικριτικός ως προς την επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να ανανεώσει την κυβερνητική συνεργασία με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

«Δε μου απάντησε. Είναι πολύ έξυπνος όταν μιλάει στο τηλέφωνο. Μου είπε ότι τα πράγματα είναι πειστικά αλλά στα δικά μου μάτια φαντάζουν λίγο παράξενα», υποστήριξε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Παράλληλα, ο κ. Σουλτς εξέφρασε το θαυμασμό του για τον τρόπο με τον οποίο ο Τσίπρας έχει πορευτεί τον τελευταίο χρόνο προκειμένου να καταφέρει να επανεκλεγεί, αλλά είπε ότι ο Πάνος Καμμένος είναι «βραδυφλεγής βόμβα» και χρειάζεται να ελεγχθεί.

«Πολιτικά και στρατηγικά αυτό είναι κάτι που πρέπει να θαυμάσει κανείς. Αλλά μετά την ανανέωση της λαϊκής εντολής με αυτό το ακροδεξιό λαϊκίστικο κόμμα, αυτό δεν το καταλαβαίνω», κατέληξε ο κ. Σουλτς.

Σχόλια