Ειδήσεις

Και πάλι νικητής ο Όμιλος της "ΚΡΗΤΗTV" (video-photos)

Με πυρετώδεις ρυθμούς κινήθηκε χθες τόσο το δημοσιογραφικό όσο και το τεχνικό επιτελείο του Ομίλου της "ΚΡΗΤΗ TV", της εφημερίδας "Νέας Κρήτης", του portal neakriti.gr και του Ράδιο 98,4 για να μάθετε για μια ακόμη φορά πρώτοι το αποτέλεσμα της κάλπης και σε αυτές τις εθνικές εκλογές. Από νωρίς όλοι οι εργαζόμενοι, οι δημοσιογράφοι και οι τεχνικοί έδιναν τη δική τους μάχη στο χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, μεταφέροντας στους τηλεθεατές, τους ακροατές και τους αναγνώστες όλες τις νεότερες εξελίξεις της χθεσινής αναμέτρησης, μέσα από μια μαραθώνια ενημερωτική προσπάθεια που χαρακτηρίστηκε από την έγκαιρη και έγκυρη μετάδοση των αποτελεσμάτων, με τα exit polls, τις πολιτικές συζητήσεις και αναλύσεις να κρατούν μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες αμείωτο το ενδιαφέρον του κόσμου.

Καινούργιο και καινοτόμο

Ωστόσο, το portal neakriti.gr, μία από τις δημοφιλέστερες πλατφόρμες εκλογικών αποτελεσμάτων σε όλες τις πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις, έκανε και πάλι τη διαφορά, καθώς πέρα από τη συνεχή κάλυψη της εκλογικής διαδικασίας προσέφερε στους επισκέπτες του ένα αρκετά σημαντικό και χρηστικό εργαλείο. Ένα ειδικό site αφιερωμένο στις εκλογές, το ekloges.neakriti.gr, από το οποίο ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορούσε να μάθει σε πραγματικό χρόνο το αποτέλεσμα της εκλογικής διαδικασίας από τον υπολογιστή του, με το κύρος του Ομίλου της "ΚΡΗΤΗ TV", μέσα από 1.400 εκλογικούς χάρτες, αναλυτικούς πίνακες και ευρετήρια. Μια διαδικτυακή πλατφόρμα που παρουσίαζε τα αποτελέσματα σε πολλαπλά επίπεδα: αυτό της επικράτειας, των νομών (περιφερειακές ενότητες), των δήμων και αυτό των επιμέρους δημοτικών ενοτήτων.

Επί ποδός

Όλο το ανθρώπινο δυναμικό του Ομίλου βρισκόταν επί ποδός στην υπηρεσία της σωστής και ουσιαστικής ενημέρωσης του κόσμου που τόσα χρόνια "ψηφίζει" σταθερά "ΚΡΗΤΗ TV", "Νέα Κρήτη", Ράδιο 98,4 και neakriti.gr για την ενημέρωσή του. Στελέχη και υποψήφιοι των κομμάτων εμφανίζονταν με συχνές εναλλαγές στα πάνελ του σταθμού, ενώ και στο στούντιο του ραδιοφώνου οι συζητήσεις για την ανάλυση των αποτελεσμάτων είχαν πάρει φωτιά, με το σχολιασμό τους από τους δημοσιογράφους του σταθμού.

Η τηλεθέαση χτύπησε "κόκκινο"! Μάλιστα, από τις 6 το απόγευμα, η Κατερίνα Σαλαπάτα και η Νικολέτα Σφακιανάκη με τον Γιώργο Σαχίνη και τον Μάνο Δασκαλάκη βρίσκονταν στα στούντιο της "ΚΡΗΤΗ TV", έχοντας καλεσμένους αρκετούς τοπικούς βουλευτές, προχωρώντας μαζί τους σε συζητήσεις, αναλύσεις και συνεχή ροή των αποτελεσμάτων.

Ενημέρωση

Οι ζωντανές μεταδόσεις από τα ηλεκτρονικά μέσα του Ομίλου και το neakriti.gr κράτησαν μέχρι και τα ξημερώματα, όταν πια το αποτέλεσμα είχε ξεκαθαρίσει και είχε ολοκληρωθεί η εικόνα των εθνικών εκλογών του 2015. Από το ατελιέ, τη διόρθωση, το τυπογραφείο, το τηλεφωνικό κέντρο, τα στούντιο και τα γραφεία, το χώρο του διαδικτύου, όλοι όσοι εργάστηκαν για το σκοπό αυτό, έδωσαν για άλλη μια φορά τον καλύτερό τους εαυτό, με τη διοίκηση του Ομίλου να συντονίζει και να καθοδηγεί, ώστε ο μεγάλος νικητής και αυτών των εκλογών να είναι ο κόσμος που παρέμεινε συντονισμένος στη συχνότητα της "ΚΡΗΤΗ ΤV" και του Ράδιο 98,4 και επισκέφτηκε το portal neakriti.gr.

Ωστόσο, όσοι πάρετε στα χέρια σας το σημερινό φύλλο της εφημερίδας "Νέα Κρήτη" θα μπορέσετε να έχετε μια πλήρη και λεπτομερέστατη ενημέρωση γύρω από τα αποτελέσματα των εκλογών, μέσα από πλούσια γραφικά και χάρτες, με τα ποσοστά των κομμάτων ανά την επικράτεια, και φυσικά ξεχωριστά για την Κρήτη, τους νομούς και όλες τις δημοτικές της ενότητες.

Μαρία Αντωνογιαννάκη

Σχόλια