Ειδήσεις

Ένα μικροσκοπικό PC με μεγάλες δυνατότητες

Πώς θα σας φαινόταν πριν μερικά χρόνια αν κάποιος σας έλεγε ότι ο ηλεκτρονικός σας υπολογιστής, θα χωράει στη τσέπη σας, θα έχει μέγεθος μικρότερο από το smartphone σας, βάρος κάτι λιγότερο από 50gr, ισχύ όσο ένα desktop PC και θα κοστίζει λιγότερο από 150 ευρώ; Επιστημονική φαντασία; Υπερβολή βγαλμένη από ταινία του 007; Και όμως! Σήμερα, ο υπολογιστής αυτός υπάρχει. Είναι το  ολοκαίνουργιο Quest nano PC που πρόσφατα παρουσίασε στην ελληνική αγορά η Info Quest Technologies, ένας υπολογιστής μικρός όσο ένα USB stick, που όμως παρέχει την ίδια εμπειρία χρήσης και απόδοση όπως ένας πλήρης desktop υπολογιστής με λειτουργικό σύστημα Windows και επεξεργαστή Intel.quest1.

Με διαστάσει, μόλις 11x 3,8cm, το Quest nano PC συνδέεται στη θύρα ΗDMI μιας οποιαδήποτε τηλεόρασης ή οθόνης, μετατρέποντας την στο λεπτό σε ένα πανίσχυρο PC. Αν και μικροσκοπικό, διαθέτει τετραπύρηνο επξεργαστή Ιntel Atom, Windows 8.1, που αναβαθμίζονται δωρεάν σε Windows 10 και 32GB αποθηκευτικό χώρο, που επεκτείνεται σε 64GB με Μicro SD, εξασφαλίζοντας την ισχύ που όλοι σήμερα χρειαζόμαστε στην καθημερινότητά μας. Συγχρόνως, καθώς είναι απόλυτα αθόρυβο και πολύ χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας, βρίσκει ιδανικά τη θέση του, στο σαλόνι, στο υπνοδωμάτιο, στο σχολείο ή στο γραφείο, για πολλές απροβλημάτιστες  και οικονομικές ώρες λειτουργίας.quest2

Οι δυνατότητες και οι χρήσεις του Quest nano PC, σίγουρα θα σας καταπλήξουν:

Στο σπίτι ή στο εξοχικό, το Quest nano PC  φέρνει τη διασκέδαση και την επικοινωνία σε άλλα επίπεδα. Συνδέστε το στην HDMI θύρα της τηλεόρασης του σαλονιού, του υπνοδωματίου ή του καθιστικού σας και στο λεπτό, αποκτάτε μία συσκευή πολύ πιο έξυπνη από οποιαδήποτε Smart TV και δυνατότητες πολύ περισσότερες από οποιαδήποτε συσκευή streaming. Αποκτάτε  έναν πλήρη υπολογιστή για όλες τις δουλειές! Κατεβάστε και δείτε τις ταινίες που θέλετε σε full HD ποιότητα, σερφάρετε και απαντήστε στα email σας, δείτε στο YouTube τα τελευταία video clips, φτιάξτε ένα album με τις φωτογραφίες σας και απολαύστε τες στη μεγάλη οθόνη, ολοκληρώστε την εργασία  ή την παρουσίαση που πρέπει να παραδώσετε αύριο. Και βέβαια μεταφέρετέ το, όποτε θέλετε όπου σας αρέσει και συνεχίστε με ό,τι κάνατε.quest3

Στο σχολείο ή στο πανεπιστήμιο, πάρτε το μαζί σας, αποθηκεύστε τις νέες σημειώσεις για να τις μελετήσετε στο σπίτι, ή συνδέστε το στον projector και παρουσιάστε την εργασία σας.

Στο γραφείο,  χρησιμοποιήστε το ως σταθμό εργασίας (thin client). Παρέχει πλήρη ισχύ για όλες τις καθημερινές εργασίες, αλλά γίνεται ακόμη πιο πολύτιμο, καθώς δεν πιάνει καθόλου χώρο, είναι αθόρυβο, είναι πολύ οικονομικό και καταναλώνει ελάχιστη ενέργεια. Επιπλέον μπορεί να μεταφερθεί άνετα παντού, όποτε χρειάζεται: από γραφείο σε γραφείο, στην αίθουσα συνεδριάσεων με απευθείας σύνδεση στον projector για εύκολες παρουσιάσεις, στο επαγγελματικό ταξίδι, στο ραντεβού με τον πελάτη ή στο σπίτι στο Σαββατοκύριακο.

Στο κατάστημα, το φαρμακείο, ή τον χώρο μεγάλης επισκεψιμότητας, χρησιμοποιήστε το ως μέρος μίας λύσης ψηφιακής σήμανσης (digital signage), καθώς συνδέεται κατευθείαν στην HDMI θύρα μιας οθόνης, δεν καταλαμβάνει καθόλου χώρο και καταναλώνει ελάχιστη ενέργεια.

Το Quest nano PC, θα αλλάξει τη ζωή σας και τη σχέση σας με το PC σας. Μπορείτε να το βρείτε στο ηλεκτρονικό κατάστημα www.you.gr, στις μεγάλες αλυσίδες τεχνολογίας και σε επιλεγμένα σημεία πώληση. Σίγουρα θα «κολλήσετε» μαζί του.

Πηγή: newsbeast.gr

Σχόλια