Ειδήσεις

Ψήφος με "καύσωνα" και αποτελέσματα με "καταιγίδες"

Η καλοκαιρία με την οποία πήγαν στα εκλογικά τμήματα για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα οι έλληνες ψηφοφόροι, φαίνεται ότι αλλάζει σκηνικό και μάλιστα με λίγες ώρες διαφορά, αφού τα τελικά όπως όλα δείχνουν αποτελέσματα, μετά τα μεσάνυχτα, καιρικά τουλάχιστον θα συνοδευτούν από καταιγίδες.

Σύμφωνα με την πρόγνωση των μετεωρολόγων τις νυχτερινές ώρες, προς Δευτέρα, αναμένεται να εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες στο βόρειο Ιόνιο, στην Ηπειρο και την δυτική Μακεδονία.

Τη Δευτέρα, βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ η θερμοκρασία αναμένεται να υποχωρήσει θυμίζοντας πως διανύουμε τον πρώτο φθινοπωρινό μήνα.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για τα επόμενα 24ωρα έχει ως εξής:

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου

Αρχικά στη δυτική και την κεντρική Ελλάδα και στη Μακεδονία νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, που γρήγορα θα επεκταθούν ανατολικότερα και μέχρι το βράδυ θα επηρεάσουν όλη τη χώρα.

Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο και πιθανόν να συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και χαλαζοπτώσεις.

Άνεμοι στα κεντρικά και βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στα υπόλοιπα νότιοι νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Σε αισθητή πτώση η θερμοκρασία από τα δυτικά προς τα ανατολικά.

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου

Ο καιρός στα δυτικά θα είναι άστατος με παροδικές νεφώσεις και τοπικές βροχές ή καταιγίδες μικρής διάρκειας τις απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.

Άνεμοι στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στα υπόλοιπα από νότιες με την ίδια ένταση.

Σε μικρή περαιτέρω πτώση η θερμοκρασία στα ανατολικά.

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου

Στην ανατολική χωρά νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές και σχετική βελτίωση του καιρού από το απόγευμα.

Στις υπόλοιπες περιοχές άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικούς όμβρους τις απογευματινές ώρες.

Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στο ανατολικό Αιγαίο νότιοι με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Πέμπτη 24 και Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή καταιγίδες μικρής διάρκειας στα βόρεια, το ανατολικό Αιγαίο και τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά.

Άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Σχόλια