Ειδήσεις

Αλ. Τσίπρας: "Ο λαός θα δώσει εντολή για κυβέρνηση 4ετίας"

«Ο λαός θα δώσει εντολή για μια ισχυρή κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας», τόνισε εξερχόμενος από το εκλογικό κέντρο στην Κυψέλη, όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. «Ο ελληνικός λαός θα δώσει εντολή συνέχειας και προοπτικής για τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις», επισήμανε μεταξύ άλλων ο πρώην πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την αισιοδοξία του για την έκβαση των εκλογών και επισήμανε την ανάγκη «ο τόπος να ανασάνει και η Ελλάδα να γίνει ξανά ισχυρός και ισότιμος εταίρος στην Ευρώπη».

«Θα προχωρήσουμε μπροστά, ανοίγοντας δρόμους. Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να τους ανοίγουμε κι εκεί που δεν υπάρχουν», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και κατέληξε: «Όταν ο λαός είναι στην πρώτη γραμμή και η νεολαία, τότε τα πάντα είναι δυνατά».

Η δήλωση του κ. Τσίπρα:

«Η Ελλάδα των δημοκρατικών παραδόσεων προσέρχεται σήμερα στις κάλπες. Ο ελληνικός λαός με τη συμμετοχή του δε θα αφήσει άλλους να αποφασίσουν γι' αυτόν. Θα πάρει το μέλλον στα χέρια του και έτσι θα επισφραγίσει τη μετάβαση σε μια νέα εποχή.

Δίνοντας εντολή συνέχειας, σταθερότητας και προοπτικής, δίνοντας εντολή για μια ισχυρή κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας που έχει ανάγκη ο τόπος, αλλά και για μια κυβέρνηση μάχης προκειμένου να συνεχίσει με την ίδια αποφασιστικότητα, την ίδια αυταπάρνηση να δίνει τις μάχες για την υπεράσπιση του δίκαιου του λαού, όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά αυτή τη φορά και μέσα στη χώρα. Για τις μεγάλες συγκρούσεις που είναι αναγκαίες προκειμένου να προχωρήσουμε στις τομές, στις αλλαγές, στις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος για να ανασάνει. Για να ξεφύγουμε από το παλιό καθεστώς που μας κρατά καθηλωμένους, να δώσουμε την προοπτική οι νέοι άνθρωποι να μπορέσουν να ζήσουν σε αυτόν τον τόπο, να ονειρευτούν, να δημιουργήσουν, να μείνουν εδώ. Αλλά και να γίνει η χώρα μας ένας ισχυρός και ισότιμος εταίρος στην Ευρώπη.

Είμαι αισιόδοξος. Αύριο ξεκινάει μια καινούργια μέρα, μια μέρα που μπορούμε να την κερδίσουμε από σήμερα. Οι δυσκολίες θα ξεπεραστούν, με σταθερά βήματα, γνωρίζοντας το δρόμο που πρέπει να βαδίσουμε. Είμαι αισιόδοξος ότι θα προχωρήσουμε μπροστά ανοίγοντας δρόμους. Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να ανοίγουμε δρόμους ακόμα και εκεί που δεν υπάρχουν όταν ο λαός μας είναι στην πρώτη γραμμή και η νέα γενιά, τα πάντα είναι δυνατά. Να είστε καλά».

Από νωρίς έξω από το κτήριο του 27ου και 30ού δημοτικών σχολείων Αθηνών, όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο πρώην πρωθυπουργός, βρέθηκαν ξένα δίκτυα από Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία, αλλά και Αίγυπτο για να καλύψουν την προσέλευση του Αλέξη Τσίπρα στο εκλογικό τμήμα για να ασκήσει το εκλογικού του δικαίωμα.

Δεκάδες δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ στήθηκαν για τη δήλωση του πρώην πρωθυπουργού που έγινε πάνω σε μια ειδικά διαμορφωμένη βάση.

Ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη δήλωσή του αποχώρησε καταχειροκροτούμενος από μέλη της νεολαίας και κομματικά στελέχη.

Σχόλια