default-image

Συντηρήσεις-επισκευές σχολικών κτιρίων στο δήμο Αγ. Νικολάου

Κρήτη
Συντηρήσεις-επισκευές σχολικών κτιρίων στο δήμο Αγ. Νικολάου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συντηρήσεις και επισκευές σε σχολικά κτίρια πραγματοποιούν συνεργεία του Δήμου Αγίου Νικολάου. Συγκεκριμένα πραγματοποιούνται ανακαινίσεις αιθουσών διδασκαλίας, αποκαταστάσεις και ευπρεπισμός κοινόχρηστων και αύλειων χώρων, επισκευές ή κατασκευές ανάλογα με τις ανάγκες των σχολείων και τη σχετική καταγραφή που έχει γίνει, ελαιοχρωματισμοί, καθώς και επισκευές υδραυλικών και ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, οροφών αλλά και κεντρικής θέρμανσης.

Όπως έκανε γνωστό η αρμόδια επί των τεχνικών έργων αντιδήμαρχος του Δήμου Αγίου Νικολάου κ. Αφροδίτη Βαρκαράκη, τα συνεργεία του Δήμου βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες στον 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Νικολάου, όπου εκτός από την εξωτερική συντήρηση που επιχειρείται (αποκόλληση σοβάδων λόγω των ομβρίων υδάτων που εισήλθαν από την οροφή και πέρασαν μέσα στις αίθουσες), πραγματοποιείται παράλληλη επισκευή, συντήρηση και βάψιμο αιθουσών.

Επίσης στο ίδιο σχολείο αναμένεται να τοποθετηθούν προστατευτικά κιγκλιδώματα στα πεζοδρόμια (ανόδου-καθόδου) του σχολείου, επί της οδού Δ. Σολωμού, ώστε οι μαθητές να κινούνται με ασφάλεια κατά την άφιξη ή αποχώρησή τους από το σχολείο.

Επιπλέον άμεσα αναμένεται να διευθετηθεί το θέμα της κεντρικής εισόδου του σχολικού συγκροτήματος, όπου σύμφωνα με απόφαση του Δ.Σ. αναμένεται να τοποθετηθούν προστατευτικές μπάρες προκειμένου να μη σταθμεύουν έστω και προσωρινά αυτοκίνητα και ο δρόμος να λειτουργήσει πλέον ως πεζόδρομος.

Με στόχο την εξασφάλιση ενός άνετου και ασφαλούς σχολικού περιβάλλοντος, όπως έκανε γνωστό η αρμόδια αντιδήμαρχος, πραγματοποιείται μία ακόμα "γενναία" επισκευή στις ισόγειες αίθουσες του Δημοτικού Σχολείου Καλού Χωριού, όπου μεταξύ άλλων αποκαταστάθηκαν οι ζημιές που σημειώθηκαν λόγω υγρασίας (κατάργηση σηπτικής δεξαμενής και σύνδεση με την αποχέτευση), ξηλώθηκαν οι σοβάδες, σοβαντίστηκαν και βάφτηκαν οι αίθουσες. Στις παραπάνω εργασίες προστίθεται και η αντικατάσταση του παλαιού καυστήρα που χρησιμοποιείτο για θέρμανση με καινούργιο. Οι επεμβάσεις αναμένεται να συνεχιστούν σύμφωνα με τον υφιστάμενο προγραμματισμό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News