default-image

Καταδίωξη δουλεμπορικού στα νότια παράλια της Κρήτης

Κρήτη
Καταδίωξη δουλεμπορικού στα νότια παράλια της Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιχείρηση καταδίωξης ενός δουλεμπορικού στήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου στα νότια παράλια της Κρήτης. Το αιγυπτιακό δουλεμπορικό επιχείρησε να αποβιβάσει παράνομους μετανάστες σε παραλία του Τσούτσουρα, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει, καθώς από το πλωτό Λ.Σ. 138 του Λιμεναρχείου Ιεράπετρας, που αντιλήφθηκε την παρουσία του, κλήθηκε αμέσως η Ομάδα Ειδικών Αποστολών (Ο.Ε.Α.) και άλλα πλωτά του Λιμενικού Σώματος.

Ο καπετάνιος του 25μετρου δουλεμπορικού με επικίνδυνους ελιγμούς επιχείρησε να διεμβολίσει το πλωτό Λ.Σ. 138 του Λιμενικού Σώματος δύο φορές, όμως ο καπετάνιος του πλωτού με επιδέξιους ελιγμούς κατάφερε να αποφύγει τη σύγκρουση.

Το δουλεμπορικό σκάφος ανέπτυξε ταχύτητα με κατεύθυνση νότια προς τα διεθνή ύδατα, ενώ το πλωτό Λ.Σ. 138 το καταδίωξε σε απόσταση 30 μίλια από την ακτή, μέχρις που οι δουλέμποροι με τους δεκάδες μετανάστες στο κατάστρωμα χάθηκαν στα διεθνή ύδατα.

Το Λιμενικό Σώμα παραμένει σε επιφυλακή καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι σε αυτό το διήμερο των εθνικών εκλογών δουλεμπορικά σκάφη θα επιχειρήσουν να προσεγγίσουν και με άλλα μέσα τις ακτές της νότιας Κρήτης για να αποβιβάσουν παράνομους μετανάστες.

(Φωτογραφία αρχείου)

Νίκος Πετάσης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News