Ειδήσεις

Προβληματίζουν τις Αρχές τα συχνά περιστατικά ξυλοδαρμών

Επιδημία φαίνεται έχει πέσει τελευταία μέσα κι έξω από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και πέφτει το... ξύλο βροχή για... ψύλλου πήδημα. Συνολικά, μέχρι στιγμής, πέντε άτομα από τα Μάλια κατηγορούνται για τον άγριο ξυλοδαρμό πριν μερικές μέρες δύο Ιταλών τουριστών έξω από μπαρ.

Αν και στις προανακριτικές καταθέσεις τους θύτες και θύματα δήλωσαν πως οι σωματικές βλάβες σε βάρος τους σημειώθηκαν απρόκλητα, ωστόσο οι έρευνες για τη διαλεύκανση της υπόθεσης συνεχίζονται από τους αστυνομικούς του Τμήματος Χερσονήσου, οι οποίοι αναζητούν και άλλα άτομα εμπλεκόμενα στον καβγά, που... έστειλε τους δύο αλλοδαπούς στο νοσοκομείο.

Όπως αναφέρεται από την Αστυνομία, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος και των πέντε Ελλήνων, ηλικίας 29, 38, 23, 23 και 56 ετών, για τον τραυματισμό και την πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης στους δύο Ιταλούς, ηλικίας 25 και 19 ετών.

Έξω από μπαρ

Οι δράστες προέκυψαν μετά από την περιγραφή των θυμάτων, αλλά και την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου. Άμεσα αξιοποίησαν καταλλήλως όλα εκείνα τα στοιχεία που καταδείκνυαν τους δράστες, τους οποίους και αναζήτησαν έπειτα από τα ξημερώματα του Σαββάτου της 12ης Σεπτεμβρίου.

Τότε θύτες και θύματα έξω από μπαρ είχαν βρεθεί σε αντιπαράθεση. Ξέσπασε καβγάς και οι δράστες άρχισαν να κυνηγούν τους δύο Ιταλούς. Στη συνέχεια με χέρια και πόδια τους χτύπησαν σε βαθμό που χρειάστηκε να πάνε σε νοσοκομείο, από το οποίο και πήραν εξιτήριο, καθώς ευτυχώς δεν κινδύνευσε άμεσα η ζωή τους.

Στον άγριο ξυλοδαρμό συμμετείχαν και άλλα άτομα, σύμφωνα με την Αστυνομία, τα οποία και αναζητούνται. Γι' αυτό εξάλλου και η προανάκριση της υπόθεσης συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου. Μέχρι χθες, στις καταθέσεις των μέχρι στιγμής εμπλεκόμενων στο περιστατικό δεν προέκυπτε συγκεκριμένη αιτία του συμβάντος. Όλοι δήλωναν ότι ξεκίνησε ο καβγάς «απρόκλητα», χωρίς να εξηγούν περαιτέρω πώς... άναψαν τα αίματα.

Κάθε μέρα... ξύλο!

Πρόκειται για το τρίτο παρόμοιο περιστατικό πρόκλησης σωματικών βλαβών στο νομό Ηρακλείου μέσα σε λιγότερο από τρία 24ωρα. Ουσιαστικά μετά τον καβγά στις 12 του μηνός ακολούθησαν άλλα δύο περιστατικά. Το δεύτερο διεξήχθη ξημερώματα Κυριακής 13 Σεπτεμβρίου σε μπαρ, αυτήν τη φορά της πόλης του Ηρακλείου.

Πρωταγωνιστής ένας 20χρονος κτηνοτρόφος, που έχει απασχολήσει ξανά στο παρελθόν τις Αρχές, ο οποίος και τραυμάτισε ένα 18χρονο. Ο μικρότερος σε ηλικία είχε μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Θύτης και θύμα τα έπιναν με τις παρέες τους σε μπαρ του Ηρακλείου και μετά από φραστική αντιπαράθεση τα αίματα άναψαν, με τον 20χρονο να επιτίθεται αρχικά με τα χέρια στο 18χρονο που καθόταν απέναντι σε παρέα.

Τα χτυπήματα που δέχθηκε ο μικρότερος σε ηλικία στο πρόσωπο δε στάθηκαν αρκετά για να δοθεί τέλος στο επεισόδιο. Ο 20χρονος, όπως αναφέρεται και στην κατάθεσή του - γιατί δεν κατασχέθηκε το αιχμηρό αντικείμενο - με μια αυτοσχέδια λόγχη χτύπησε στην κοιλιά το 18χρονο, δίχως ευτυχώς το χτύπημα να επηρεάσει ζωτικά του όργανα. Ακριβώς μια μέρα μετά, συγκεκριμένα στις 14 Σεπτεμβρίου, ένα τρίτο επεισόδιο προκλήθηκε με δράστες αυτήν τη φορά δύο Μαροκινούς, ηλικίας 25 και 29 ετών, και θύμα έναν 53χρονο Τυνήσιο. Οι δράστες χτύπησαν στο σώμα και στο κεφάλι τον 53χρονο, στέλνοντάς τον στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, από αστυνομικούς του Α' Αστυνομικού Τμήματος Ηρακλείου, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, αναζητήθηκαν, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν.

Ιωάννα Βλαχάκη

Σχόλια