default-image

Καμμένος και Θεοδωράκης ψηφίζουν στην Κρήτη

Ελλάδα
Καμμένος και Θεοδωράκης ψηφίζουν στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην Κρήτη θα βρεθούν την Κυριακή το πρωί δύο πολιτικοί αρχηγοί προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Στη γενέτειρά του, στα Χανιά, θα μεταβεί για να ψηφίσει, όπως και στις εκλογές του Ιανουαρίου, ο Σταύρος Θεοδωράκης. Συγκεκριμένα ο επικεφαλής του Ποταμιού θα βρεθεί την Κυριακή στις 10 το πρωί στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων, στη Χαλέπα, στην οδό Σκρα (αριθμός 19).

Πριν την αναχώρησή του για το αεροδρόμιο ο Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε:

«Υπάρχει κάτι που με στεναχωρεί σήμερα. Περπάτησα στoυς δρόμους της Αθήνας το πρωί και συνάντησα πολλούς που δεν έχουν πάει να ψηφίσουν, που δε φεύγουν δηλαδή για τα χωριά τους, και άλλους που δε θα πάνε να ψηφίσουν. Η αποχή είναι ο κοινός εχθρός και νομίζω ότι αυτές τις ώρες θα πρέπει να γίνει μια έκκληση από όλους μας να πάει ο κόσμος να ψηφίσει. Δε με ενδιαφέρει τι θα ψηφίσουν, αλλά είναι λάθος να υπάρξει μικρή συμμετοχή στις εκλογές και να αφήνουμε τους άλλους να αποφασίζουν για μας. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα νέα παιδιά που πρέπει να έχουν λόγο και όχι να αφήνουν τις γιαγιάδες τους να αποφασίζουν ποιος θα κυβερνήσει τον τόπο. Ελπίζω ότι θα λειτουργήσει η λογική τις τελευταίες ώρες και να μην έχουμε τόση αποχή όσο φαίνεται ότι θα έχουμε. Κατά τ' άλλα, περνάμε όμορφα τις τελευταίες ώρες πριν τις εκλογές, παρέα με φίλους, ενώ όπως πάντα ετοιμάζομαι σε λίγο να πάω στα Χανιά όπου θα μείνω μέχρι αύριο το μεσημέρι».

Εξάλλου, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, ο οποίος είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου του κόμματος στο νομό Ηρακλείου, θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα την Κυριακή, στις 9 το πρωί, στo 72ο Εκλογικό Τμήμα (Δημοτικό Σχολείο Λαρανίου) του δήμου Γόρτυνας.

Το πρωί του Σαββάτου έγινε γνωστό ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος είναι υποψήφιος στο Ηράκλειο ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου του κόμματός του, θα ψήφιζε σε εκλογικό τμήμα στο κέντρο της πόλης. Μάλιστα πληροφορίες ανέφεραν ότι επρόκειτο να αφιχθεί στο Ηράκλειο αποβραδίς προκειμένου να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα την Κυριακή στον τόπο καταγωγής του. Ωστόσο, η κάθοδος του κ. Μεϊμαράκη ματαιώθηκε, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε κώλυμα με διεθνή μέσα ενημέρωσης που δε θα μπορούσαν να κατέβουν στην Κρήτη για να καλύψουν την ψηφοφορία του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας. Έτσι ο κ. Μεϊμαράκης θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στο 1ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου (λεωφόρος Κηφισίας 213), στις 11 το πρωί της Κυριακής.

Σε ό,τι αφορά την υπόλοιπη πολιτειακή και πολιτική ηγεσία, ο τέως πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα ψηφίσει στις 10:15 το πρωί στο 661ο εκλογικό τμήμα (14ο εκλογικό διαμέρισμα του 6ου Διαμερίσματος του Δήμου Αθηναίων), στο κτίριο των 27ου και 30ού Δημοτικών Σχολείων Αθηνών, το οποίο βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Κερκύρας, Κασταλίας και Χιλιανδαρίου, στην Κυψέλη, ενώ στο 5ο Λύκειο Κορυδαλλού, στην οδό Σολωμού 2-4, στο σχολικό συγκρότημα πίσω από τις φυλακές, θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στις 9 το πρωί.

Στο 2ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας, στις 10 το πρωί, θα ψηφίσει ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά θα ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα, στις 11:15 το πρωί, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας (οδος Κιλκίς 1).

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος θα προσέλθει για να ψηφίσει στις 8 το πρωί  στο 1ο Γυμνάσιο Νέας Σμύρνης (Αδαμαντίου Κοραή 20 και Αγίου Ανδρέα).

Πού ψηφίζουν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η υπηρεσιακή πρωθυπουργός

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, θα ψηφίσει στο 583ο εκλογικό τμήμα, στο Νέα Ψυχικό, στις 10 το πρωί, το οποίο στεγάζεται στο 3ο-4ο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ψυχικού (Φάβη και Ουράνη), ενώ, τέλος, η υπηρεσιακή πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου θα ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα στις 11:30, στο 402ο Εκλογικό Τμήμα, στο 10ο Δημοτικό Σχολείο του Δήμου Χαλκίδος (οδός Χαλκιδικής, περιοχή Καμάρες, Χαλκίδα).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News