default-image

Θα είναι δύσκολο το Προολυμπιακό τουρνουά

Μπάσκετ
Θα είναι δύσκολο το Προολυμπιακό τουρνουά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λιθουανία και Ισπανία πέραν του ότι θα αναμετρηθούν στον τελικό του Eurobasket εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ριο.

Το ίδιο ισχύει και για τους φιναλίστ των Παναμερικανικών Αγώνων (βλ. Βενεζουέλα & Αργεντινή), όσο και για την Αυστραλία (Ωκεανία) και τη Νιγηρία (Αφρική). Επίσης είναι δεδομένο ότι στο Ρίο θα δούμε και την διοργανώτρια Βραζιλία, όπως και την Team USA ως Παγκόσμια Πρωταθλήτρια.

Εκκρεμεί ακόμα μία θέση. Αυτή θα πάει στην Πρωταθλήτρια Ασίας. Από εκεί και πέρα υπάρχουν οι ομάδες που θα πάρουν μέρος στο Προολυμπιακό τουρνουά, το οποίο από το καλοκαίρι του 2016 αλλάζει μορφή. Θα διεξαχθούν τρία τουρνουά, τα οποία θα περιλαμβάνουν από 6 ομάδες, με την επιλογή να γίνεται… γεωγραφικά. Οι 6 ομάδες θα χωριστούν σε δύο Group των 3 ομάδων. Οι 2 πρώτοι θα περάσουν στην επόμενη φάση. Μετά τους ημιτελικούς και τον τελικό θα υπάρξει νικητής. Οι 3 νικητές θα πάνε στη Βραζιλία.

Τη συμμετοχή της στο Προολυμπιακόέχει εξασφαλίσει η Εθνική μας. Ακόμα, μία θέση για το Ρίο θα διεκδικήσουν η Σερβία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Τσεχία, ο Καναδάς, το Πουέρτο Ρίκο, το Μεξικό, η Αγκόλα, η Σενεγάλη, η Τυνησία κι η Ν. Ζηλανδία. Εκκρεμούν ακόμα τρεις ομάδες από την Ασία, ενώ θα δοθούν και τρεις wild cards.

Όσο για τις χώρες διεξαγωγής των τριών τουρνουά. Ακόμα δεν υπάρχει κάτι επίσημη, ωστόσο μοιάζει δεδομένο πως η Εθνική μας θα πάρει μέρος σ’ ένα ευρωπαϊκό τουρνουά και θ’ αντιμετωπίσει δυνατούς αντιπάλους (βλ. Σερβία, Γαλλία) στη “μάχη” που θα δώσει για να βρεθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News