default-image

Εντατικοί έλεγχοι της Δημοτικής Αστυνομίας

Κρήτη
Εντατικοί έλεγχοι της Δημοτικής Αστυνομίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παράνομη στάθμευση και κυκλοφοριακό εξακολουθούν να ταλαιπωρούν χιλιάδες πολίτες, επισκέπτες και επαγγελματίες της πόλης που εκφράζουν τα παράπονά τους. Τάξη στις εικόνες χάους που επικρατούν στο Ηράκλειο με την παράνομη στάθμευση και με κάθε άλλου είδους αυθαίρετες ενέργειες στοχεύουν να βάλουν δημοτικοί αστυνομικοί, μετά την επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας, με λιγότερο όμως προσωπικό.

Οι κλήσεις σε παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα έχουν πάρει φωτιά. Μέσα σε χρονικό διάστημα 19 ημερών, οπότε έβαλαν τις στολές τους, οι 21 δημοτικοί αστυνόμοι του Ηρακλείου, μετά την ανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας, έκοψαν πάνω από 1.000 κλήσεις σε οδηγούς για παράνομη στάθμευση, αριθμός που έρχεται να επιβεβαιώσει το μεγάλο πρόβλημα της παράνομης στάθμευσης σε δρόμους, πεζόδρομους και πλατείες.

Μεγάλος ήταν και ο αριθμός των καταγγελιών πολιτών σε ζητήματα καθημερινότητας, με το αριθμό να ανέρχεται σε 157. Παράλληλα, βεβαιώθηκαν επτά πρόστιμα για την καθαριότητα, ενώ ταυτόχρονα σφραγίστηκαν 3 παιδικοί σταθμοί, σύμφωνα με τον πολιτικό προϊστάμενο της υπηρεσίας Μαρίνο Παττακό. Σε ό,τι αφορά στις περιπτώσεις κατασχέσεων εμπορευμάτων από παράνομους μικροπωλητές, αυτές ανήλθαν σε 177.

Ορατό έργο

Τις επόμενες μέρες, το παράνομο υπαίθριο εμπόριο, η υπαίθρια διαφήμιση και η κατάληψη κοινόχρηστων χώρων θα βρεθούν στο στόχαστρο των δημοτικών αστυνομικών, σύμφωνα με το σχεδιασμό της υπηρεσίας, όπως μας ανέφερε ο πολιτικός προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας κ. Μαρίνος Παττακός.

«Η δραστηριότητα της Δημοτικής Αστυνομίας βρίσκεται σε ικανοποιητικά αποτελέσματα. Το έργο της είναι ορατό. Παρά τη μικρή δύναμη που διαθέτει με τη στελέχωσή της, οι προσπάθειές της έχουν αποτέλεσμα», σημείωσε ο ίδιος. Από την πλευρά της η διευθύντρια της Δημοτικής Αστυνομίας Ηρακλείου κ. Βούλα Πλατάκη ανέφερε πως, «παρά το μικρό αριθμό της Δημοτικής Αστυνομίας, η παρουσία μας από την αρχή της επανασύστασής μας είναι πάρα πολύ δυναμική. Δώσαμε προτεραιότητα στις ανάγκες του κέντρου του Ηρακλείου. Πολλές παραβάσεις διαπιστώθηκαν όσον αφορά στη στάθμευση και την καθαριότητα».

Η ίδια επισήμανε όσον αφορά στην αφαίρεση πινακίδων πως δίδουν έμφαση σε χώρους όπου απαγορεύεται η στάθμευση, η είσοδος σε πεζόδρομο, σε ράμπες ΑμεΑ, σε διαβάσεις πεζών και σε στάσεις λεωφορείων. «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι, ενώ θα δώσουμε προτεραιότητα και στον έλεγχο της τήρησης των διατάξεων που αφορούν στο εμπόριο και στις λαϊκές αγορές, καθώς και στην αφισορύπανση», κατέληξε.

Ο απολογισμός

Σημειώνεται πως ο απολογισμός δράσεων της Δημοτικής Αστυνομίας Ηρακλείου έως τις 10 Σεπτεμβρίου περιλαμβάνει 1.070 βεβαιώσεις για παράνομη στάθμευση. Από τις 232 καταγγελίες πολιτών, οι 45 ήταν για εγκαταλελειμμένα οχήματα, ενώ οι 30 είχαν να κάνουν με τον καθαρισμό οικοπέδων. Όσον αφορά στα πρόστιμα καθαριότητας, τρία ήταν για παράνομη κοπή δέντρων, ένα για διαρροή νερού και τρία για αφισορύπανση. Όσον αφορά στις κατασχέσεις εμπορευμάτων από παράνομους μικροπωλητές, περιλαμβάνονται 126 πλαστικά σφαιρίδια, 9 ψάθινες μπάλες, 9 κοντάρια φωτογραφικής μηχανής, 15 κουκλάκια, 1 ποδηλατάκι, 10 μπαταρίες, 5 παιχνίδια και 2 χειρολαβές κινητών.

Οι σφραγίσεις έφτασαν τις τρεις, ενώ έγινε και μια αποσφράγιση.

Σημειώνεται ότι, ενόψει των βουλευτικών εκλογών και προκειμένου να διευκολυνθεί η μετακίνηση ψηφοφόρων, η Δημοτική Αστυνομία ενημερώνει ότι επιστρέφονται μέχρι σήμερα το μεσημέρι οι άδειες οδήγησης, οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των αυτοκινήτων, μοτοσυκλετών και μοτοποδηλάτων που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί μέχρι και 17/9/2015.

Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News