Ειδήσεις

Βαρουφάκης: "Ψηφίζω Βαλαβάνη και Ήσυχο στις εκλογές"

Το ότι θα ψηφίσει Λαϊκή Ενότητα αποκαλύπτει ο Γιάνης Βαρουφάκης λίγες ώρες το κλείσιμο της προεκλογικής περιόδου. Σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι θα στηρίξει τη Νάντια Βαλαβάνη και τον Κώστα Ήσυχο, που όπως λέει τον εντυπωσίασαν «με το ήθος τους, την εργατικότητά τους και, ιδιαίτερα, με τη συνέπεια με την οποία στάθηκαν όρθιοι απέναντι στις σειρήνες της διαφθοράς και στην απεμπόληση εθνικής κυριαρχίας».

Στην ανακοίνωση του που εστάλη στην ιστοσελίδα thepressproject.gr, o Γιάνης Βαρουφάκης λέει:

«Οι εκλογές της Κυριακής έχουν διττό σκοπό:

Πρώτον, την ακύρωση του γενναίου ΟΧΙ που είπε το 62% των Ελλήνων (υπό καθεστώς μιντιακής τρομολαγνίας και κλειστών τραπεζών) σε αδιέξοδα, ταπεινωτικά, παράλογα Μνημονιακά προγράμματα.

Δεύτερον, τη νομιμοποίηση της Συνθηκολόγησης που ακολούθησε με την υπογραφή του αδιέξοδου, ταπεινωτικού, παράλογου 3ο Μνημονίου.

Το 3ο Μνημόνιο είναι απολύτως μη βιώσιμο και, το χειρότερο, στερεί την οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση (όσο καλοπροαίρετη κι αν είναι) τα εργαλεία για να προβεί στη ρήξη με την ολιγαρχία και την αυτοτροφοδοτούμενη κρίση (βλ. διατήρηση στόχων πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% επί του ΑΕΠ για το 2018 και μετά, κατάργηση ΣΔΟΕ και υπαγωγή του στην υπό την τρόικα ΓΓΔΕ, δημιουργία ταμείου δημόσιας περιουσίας που θα ελέγχεται - ακριβώς όπως το ΤΧΣ - από το Euro Working Group, εδάφιο στο ψηφισμένο από τη Βουλή Μνημόνιο με το οποίο δεσμεύεται η κυβέρνηση να συμφωνεί για το κάθε τι με τους θεσμούς - χωρίς να υπάρχει ανάλογη δέσμευση των θεσμών να συμφωνούν με την ελληνική κυβέρνηση κ.λπ., κ.λπ.).

Για αυτό το λόγο είναι σημαντικό να ενισχυθούν κόμματα (πλην της μισανθρωπικής και κρυφο-συστημικής Χρυσής Αυγής) τα οποία απορρίπτουν τη λογική που θεωρεί δεδομένο πως η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας περνά μέσα από τη "βέλτιστη" εφαρμογή του 3ου Μνημονίου. Δεδομένης της αποδοχής από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ του Δόγματος Παπακωνσταντίνου (το οποίο από το 2010 παράσχει τη μόνιμη αιτιολόγηση της αποδοχής των Μνημονίων), σε όσους εξακολουθούμε να θεωρούμε το εν λόγω Δόγμα άκρως προβληματικό (και τη συνεχιζόμενη για έκτη χρονιά εφαρμογή του καταστροφική για τον τόπο και την κοινωνία) απομένουν οι εξής επιλογές: Το Κομουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, η Λαϊκή Ενότητα, ή κόμματα που δεν ελπίζουν στην κοινοβουλευτική εκπροσώπηση.

Όσο για την προσωπική μου στάση, και δεδομένου ότι ψηφίζω στη Β' Αθηνών, θα στηρίξω με την ψήφο μου δύο ανθρώπους που, στην διάρκεια της κυβερνητικής μας συνεργασίας (και ανεξάρτητα με τις όποιες διαφωνίες μας), με εντυπωσίασαν με το ήθος τους, την εργατικότητά τους και, ιδιαίτερα, με τη συνέπεια με την οποία στάθηκαν όρθιοι απέναντι στις σειρήνες της διαφθοράς και στην απεμπόληση εθνικής κυριαρχίας επί των υπουργείων μας: Τη Νάντια Βαλαβάνη και τον Κώστα Ήσυχο».

Σχόλια