default-image

Νέα τραγωδία ανοιχτά της Τουρκίας: Πνίγηκε 4χρονο κοριτσάκι

Κόσμος
Νέα τραγωδία ανοιχτά της Τουρκίας: Πνίγηκε 4χρονο κοριτσάκι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τραγωδία δίχως τέλος στα νερά του Αιγαίου. Ένα 4χρονο κοριτσάκι από τη Συρία πνίγηκε ανοικτά των ακτών της Τουρκίας κατά το ναυάγιο σκάφους το οποίο προσπαθούσε να φθάσει στην Ελλάδα.

Το κοριτσάκι, του οποίου το όνομά του δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό, βρέθηκε σε παραλία στην περιοχή του Τσεσμέ, απέναντι από τη Χίο, μετέδωσε το κυβερνητικό πρακτορείο Ανατολή.

Τούρκοι λιμενοφύλακες κατάφεραν να σώσουν 14 Σύρους, από τους οποίους οκτώ παιδιά που είχαν επιβιβαστεί στο ίδιο σκάφος με προορισμό την Ελλάδα.

Εδώ και πολλούς μήνες, όλο και περισσότεροι μετανάστες, κυρίως Σύροι, επιχειρούν να διαπλεύσουν μέσα σε επικίνδυνες συνθήκες το Αιγαίο από τα τουρκικά παράλια για να φθάσουν στα ελληνικά νησιά, πύλη εισόδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ).

Την περασμένη Τρίτη 22 μετανάστες πνίγηκαν στην προσπάθειά τους να φθάσουν στην Κω, ενώ έχουν περάσει δύο εβδομάδες μετά το θάνατο του μικρού Αϊλάν που έγινε σύμβολο του δράματος των μεταναστών.

Σύμφωνα με έναν νέο απολογισμό που δημοσιοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή από τον Τούρκο αναπληρωτή πρωθυπουργό Νουμάν Κουρτουλμούς, 274 πρόσφυγες έχουν πνιγεί από τις αρχές του έτους ανοικτά της Τουρκίας και περισσότεροι από 53.200 διασώθηκαν από τη Ακτοφυλακή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News