Ειδήσεις

Τίμησαν τη μνήμη και το έργο του Ι. Χρηστάκη με βραβεύσεις

Εκδήλωση τιμής και μνήμης στο έργο του γιατρού Ιωάννη Γ. Χρηστάκη, κατά τη διάρκεια της οποίας βραβεύτηκαν δυο αριστούχοι φοιτητές από το Λασίθι που σπουδάζουν στο Πανεπιστήμιο και στο Πολυτεχνείο Κρήτης, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Περιφέρεια Κρήτης.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν η Παγκρητική Ένωση Αμερικής (ΠΕΑ) σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, το Παγκρήτιο Κληροδότημα για τα ΑΕΙ Κρήτης και ο Σύλλογος Φίλων του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Για το έργο και την προσφορά του Γ. Χρηστάκη αλλά και στην εκδήλωση βράβευσης μίλησαν ο πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών Μανόλης Βεληβασάκης, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης, ο πρόεδρος των φίλων του Πανεπιστημίου Κρήτης Μιχάλης Καραταράκης και ο εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Κρήτης Παν/τατος Αρχιμανδρίτης Δημήτριος Πολιτάκης.

Τα φετινά βραβεία που συνοδεύονταν με χρηματική ενίσχυση απονεμήθηκαν από το Κληροδότημα της ΠΕA στους αριστούχους φοιτητές Μιχάλη Πυθαρούλη (Σχολή Ιατρικής Πανεπιστημίου Κρήτης) και Ευαγγελία Τσισκάκη (Σχολή Αρχιτεκτονικής Πολυτεχνείο Κρήτης).

Παράλληλα, παρόντες στην τελετή ήταν ο καθηγητής Αστροφυσικής Πανεπιστημίου Κρήτης Γιάννης Παπαμαστοράκης, ο αντιδήμαρχος Αγ. Νικολάου Κώστας Κοκκίνης, ο εκπρόσωπος των ομογενών στον Καναδά και αντιπρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Μόντρεαλ Μιχάλης Χριστοδουλάκης, ο υποψήφιος βουλευτής Λευτέρης Αυγενάκης, εκπρόσωποι φορέων και συγγενείς των βραβευθέντων.

Ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης σε δηλώσεις του στο πλαίσιο της εκδήλωσης ανέφερε στους δημοσιογράφους: «Με αφορμή την τιμητική εκδήλωση θα θέλαμε ως Περιφέρεια Κρήτης να διαβεβαιώσουμε όλους τους Κρήτες της διασποράς ότι το νησί που τους γέννησε θα τους τιμά και θα επιστρέφει την αγάπη τους. Η Περιφέρεια Κρήτης και το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών είναι οι "καταλύτες" σε αυτή την κατεύθυνση. Στους φοιτητές που διακρίθηκαν και τιμήθηκαν σήμερα εύχομαι καλή συνέχεια στις σπουδές τους».

Ο πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών τ. πρόεδρος Παγκρήτιας Ένωσης Αμερικής Μανόλης Βεληβασάκης είπε πως «πρόκειται για μια σημαντική εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον αείμνηστο γιατρό Ιωάννη Χρηστάκη.

Σήμερα παραδώσαμε τα δυο βραβεία σε αριστούχους φοιτητές του Πανεπιστημίου και Πολυτεχνείου Κρήτης που κατάγονται από το Λασίθι, τιμώντας έτσι το γιατρό Ιωάννη Χρηστάκη ο οποίος μια ζωή ολόκληρη αφιέρωσε στους ομογενείς και στους Κρήτες της Αμερικής.

Ήταν ένας άνθρωπος που έδωσε τη ζωή του στο συνάνθρωπο και είναι τιμή μου που βρίσκουμε σήμερα εδώ στη μνήμη αυτού του ανθρώπου, εκπροσωπώντας την Παγκρητική Ένωση Αμερικής».

Ο βραβευμένος φοιτητής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης Μιχάλης Πυθαρούλης τόνισε πως «είμαι πολύ χαρούμενος σήμερα. Αποτελεί για εμένα εξαιρετική τιμή η διάκριση αυτή και ευχαριστώ πολύ για τη βράβευση που θα βοηθήσει τη συνέχεια των σπουδών μου».

Η βραβευμένη φοιτήτρια Πολυτεχνείου Κρήτης-Σχολή Αρχιτεκτονικής Ευαγγελία Τσισκάκη απηύθυνε «πολλές ευχαριστίες για τη διάκριση και την τιμή που μου κάνει η Παγκρητική Ένωση Αμερικής. Η διάκριση αυτή, η υποτροφία, θα με βοηθήσει στη συνέχεια των σπουδών μου».

Σχόλια