Ειδήσεις

Παρέμβαση Μαριά για το ξεπούλημα του ενεργειακού τομέα

Το ξεπούλημα των ασημικών της Ελλάδας στον ενεργειακό τομέα με το τρίτο μνημόνιο που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι κατήγγειλε με παρέμβασή του ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και επικεφαλής του πολιτικού κινήματος "Αντιμνημονιακοί Πολίτες", καθηγητής Νότης Μαριάς, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής επισήμανε ότι «ένας από τους στόχους του θερινού ενεργειακού πακέτου είναι η ισχυροποίηση των καταναλωτών ενέργειας. Το βασικό όμως ζήτημα για τους καταναλωτές είναι η ενεργειακή φτώχια. Ειδικότερα στην πατρίδα μου την Ελλάδα οι πολιτικές της τρόικας είχαν ως αποτέλεσμα τη γιγάντωση του φαινομένου της ενεργειακής φτώχιας. Η συρρίκνωση των εισοδημάτων με ταυτόχρονη αύξηση των τιμών της ενέργειας επιβάρυναν διπλά τους Έλληνες».

Συνεχίζοντας ο κ. Μαριάς υποστήριξε πως «η ενέργεια είναι κοινωνικό αγαθό πρώτης ανάγκης. Γι' αυτό και πρέπει η ηλεκτρική ενέργεια και το πετρέλαιο θέρμανσης να έχουν μηδενικό ΦΠΑ και να μειωθούν στο ελάχιστο οι φόροι κατανάλωσής τους. Ταυτόχρονα η μνημονιακή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. βαδίζοντας μαζί με Ν.Δ. ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι με το μνημόνιο 3 και υπό τη δαμόκλειο σπάθη της τρόικας προχώρησαν στο ξεπούλημα των ενεργειακών ασημικών της χώρας και ήδη δρομολογούν την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ αλλά και την πώληση των μετοχών του δημοσίου στα Ελληνικά Πετρέλαια».

Ολοκληρώνοντας ο Νότης Μαριάς τόνισε πως «αυτές οι ιδιωτικοποιήσεις θα οδηγήσουν σε επιπλέον αύξηση των τιμών της ενέργειας και σε επιδείνωση της ενεργειακής φτώχιας στην Ελλάδα και γι' αυτό πρέπει να σταματήσουν».

Η ομιλία του Ν. Μαριά στο Ε.Κ.:

Σχόλια