Ειδήσεις

Κ. Μητσοτάκης: "Θα είναι μια σκληρή εκλογική αναμέτρηση"

«Είναι αδιανόητο να υπάρχουν Έλληνες πολίτες που σκέφτονται να ψηφίσουν ένα κόμμα του οποίου ο αρχηγός αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία ενός ανθρώπου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος βουλευτής Β' Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του σε γνωστό ραδιοφωνικό σταθμό το πρωί της Παρασκευής. «Η Χρυσή Αυγή είναι μια εγκληματική συμμορία και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται. Δεν υπάρχει κανένα άλλοθι πλάνης», συμπλήρωσε ο υποψήφιος βουλευτής.

Ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε πως «θα είναι μια σκληρή εκλογική αναμέτρηση μέχρι την τελευταία στιγμή. Η Νέα Δημοκρατία έχει βάσιμες ελπίδες να είναι πρώτο κόμμα γιατί έχει πιο πειστικό πολιτικό αφήγημα». Όπως ανέφερε, «αν πάμε στα υπόλοιπα πεδία πολιτικής, όπως η Παιδεία και η Μετανάστευση, που απασχολούν πολύ την κοινή γνώμη, πάλι υπερέχει η Νέα Δημοκρατία».

Για κλειστά δημοτικά σχολεία έκανε λόγο ο κ. Μητσοτάκης αναφέροντας πως «μόλις επέστρεψα από τη Ρόδο όπου ενημερώθηκα ότι η σχολική χρονιά ξεκίνησε με 72 κλειστά δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία στα Δωδεκάνησα και στις Κυκλάδες. Αυτή είναι η πρώτη φορά Αριστερά ως προς τη διαχείριση της καθημερινότητας του πολίτη».

«Η σύγκριση ενός βολικού ψέματος και μιας σκληρής πραγματικότητας δεν υπάρχει. Τώρα συγκρούεται η πραγματικότητα με την πραγματικότητα. Αν εμείς έχουμε διορθώσει τα δικά μας σφάλματα; Σε επτά μήνες δεν αλλάζουν τα πάντα, όμως ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έχει καταφέρει να συσπειρώσει όλο το κόμμα», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η Νέα Δημοκρατία θα είναι ο πυλώνας που θα αξιοποιήσει τους καλύτερους με πρόσωπα και εκτός της Νέας Δημοκρατίας. Δεν πρέπει να αντιμετωπίσουμε την επόμενη κυβέρνηση ως μια διευθέτηση εσωτερικών ισορροπιών. Τα πρόσωπα πρέπει να πιστεύουν στον πυρήνα του προγράμματος, στις αλλαγές και να έχουν τα εχέγγυα για να τα φέρουν εις πέρας», υποστήριξε ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

«Εφόσον είμαστε πρώτο κόμμα, ο κ. Τσίπρας δε θα έχει καμία διάθεση να συμμετάσχει στην κυβέρνηση. Το ελάχιστο που θα απαιτούσα θα ήταν μια πολιτική συμφωνία ότι βασικές μεταρρυθμίσεις τις οποίες ο ίδιος διαπραγματεύτηκε τουλάχιστον δε θα βγει στα κάγκελα να τις πολεμήσει για να μην δούμε άλλο αντιμνημονιακό τσάμικο. Αν το κάνει θα είναι παντελώς αναξιόπιστος», ανέφερε ολοκληρώνοντας ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σχόλια