default-image

Κροατία: Εισήλθαν 13.300 μετανάστες

Κόσμος
Κροατία: Εισήλθαν 13.300 μετανάστες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από χτες το βράδυ η Κροατία έκλεισε επτά συνοριακές διαβάσεις με τη Σερβία, στις οποίες απαγορεύτηκε πλήρως η κυκλοφορία, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.

Ανοιχτή παραμένει η διάβαση Μπαγιάκοβο στα σύνορα Κροατίας - Σερβίας και η κυκλοφορία διεξάγεται ομαλά, δήλωσε εκπρόσωπος της κροατική συνοριακής αστυνομίας, Νταμίρ Τσούλι.

Η κυκλοφορία απαγορεύτηκε στις διαβάσεις Τοβάρνικ, Ίλοκ, Ίλοκ 2, Πριντσίποβατς, Πριντσίποβατς 2, Μπάτινα και Έρνουτ.

Σύμφωνα με το υπουργείο εσωτερικών, 13.300 μετανάστες εισήλθαν από τη Σερβία μέχρι τις 8 σήμερα το πρωί.

Στον σιδηροδρομικό σταθμό στην κωμόπολη Τοβάρνικ, κοντά στα σύνορα Κροατίας - Σερβίας, σήμερα τα ξημερώματα ήταν συγκεντρωμένοι 2.000 μετανάστες.

Από το πρωί της Τετάρτης, όταν στην Κροατία εισήλθαν οι πρώτοι πρόσφυγες, μέχρι σήμερα, στην περιοχή του Τοβάρνικ έφτασαν περισσότεροι από 8.000 άνθρωποι.

Χαοτική χαρακτήρισε την κατάσταση στην πόλη Μπέλι Μάναστιρ κοντά στα σύνορα με την Ουγγαρία και τη Σερβία, το Επιτελείο Προστασίας και Διάσωσης της επαρχίας Όσιεκ - Μπαράνια ζητώντας από τον πρωθυπουργό της Κροατίας, Ζόραν Μιλάνοβιτς και τον υπουργό Εσωτερικών, Ράνκο Όστογιτς σοβαρή προσέγγιση προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατάσταση.

Ο επικεφαλής του Επιτελείου και επικεφαλής της επαρχίας, Βλάντιμιρ Σίσλιαγκιτς υπογράμμισε ότι στην περιοχή του Μπέλι Μάναστιρ, μέχρι στιγμής βρίσκονται περίπου 6000 πρόσφυγες και ότι από την άλλη πλευρά των συνόρων στην πόλη Σόμπορ της Σερβίας περιμένουν περίπου 4.500 πρόσφυγες με πρόθεση να εισέλθουν στην Κροατία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News