default-image

Σλοβενία: Συνελήφθησαν 104 άτομα για παράνομη είσοδο

Κόσμος
Σλοβενία: Συνελήφθησαν 104 άτομα για παράνομη είσοδο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η σλοβενική αστυνομία κατά τη διάρκεια της νύχτας προχώρησε στη σύλληψη 104 ατόμων που επιχείρησαν να εισέλθουν παράνομα στη Σλοβενία από την Κροατία.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Μπρέζιτσε και αναμένεται να προωθηθούν για επιστροφή στην Κροατία, δήλωσε η Αλένκα Ντρένικ από την αστυνομική διεύθυνση Νόβο Μέστο.

Την ίδια ώρα, η Κροατία αρνείται να δεχθεί πίσω 150 πρόσφυγες που προσπάθησαν χθες το βράδυ να εισέλθουν στη Σλοβενία με τρένο με προορισμό τη Ζυρίχη.

Όταν το τρένο έφτασε στον σιδηροδρομικό σταθμό Ντόμποβα, κύρια σιδηροδρομική διάβαση στα σύνορα Σλοβενίας - Κροατίας, η αστυνομία διέταξε την αποβίβαση των προσφύγων.

Η ομάδα προσφύγων οδηγήθηκε σε χώρο υποδοχής στην πόλη Ποστόινα και ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την επαναπροώθησή τους στην Κροατία, σύμφωνα με τη γενική αστυνομική διεύθυνση του Νόβο Μέστο.

Ο αστυνομικός διευθυντής Άντον Στούμπλιαρ δήλωσε ότι οι πρόσφυγες δε διαθέτουν τα απαραίτητα έγγραφα. Οι πρόσφυγες, κυρίως από τη Συρία και το Ιράκ, σκόπευαν να φτάσουν στη Γερμανία.

Η Σλοβενία επανειλημμένως έχει υπογραμμίσει ότι θα επαναπροωθεί στην Κροατία και στην Ουγγαρία άτομα που δεν υποβάλλουν αίτηση για χορήγηση ασύλου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News