Ειδήσεις

"Ντόμινο" εξελίξεων στην υπόθεση Βαγγέλη Γιακουμάκη

Ραγδαίες είναι τις τελευταίες ώρες οι εξελίξεις που αφορούν τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Τρεις από τους επτά κατηγορούμενους δε θα πάρουν πτυχία από τη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων, ενώ οι υπόλοιποι αποβλήθηκαν από την εστία της σχολής.

Ο εισαγγελέας απέστειλε έγγραφο προς τη Σχολή με το οποίο ενημέρωνε επίσημα για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν εφτά φοιτητές. Έτσι, σε συνεδρίαση του Συλλόγου Καθηγητών της Γαλακτοκομικής Σχολής χαρακτηρίστηκε η διαγωγή τους «επίμεμπτη» και τους επιβλήθηκαν κυρώσεις.

Το αποτέλεσμα είναι οι τρεις από τους εφτά να μην πάρουν πτυχίο, παρότι ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους, μέχρι τουλάχιστον να ολοκληρωθεί η ποινική διαδικασία, όπως αναφέρει ο "Ελεύθερος Τύπος". Για τους υπόλοιπους τέσσερις φοιτητές, οι οποίοι εξακολουθούν να σπουδάζουν στη Σχολή, ο Σύλλογος Καθηγητών αποφάσισε να μην ξαναμείνουν στην εστία, όπου φέρονται να έγιναν οι βασανισμοί εις βάρος του 20χρονου Βαγγέλη.

Οι κατηγορίες

Δικαστική πηγή που έχει γνώση της υπόθεσης αναφέρει αναλυτικά τις κατηγορίες: Τελικά οι κατηγορούμενοι για επικίνδυνες σωματικές βλάβες κατ' εξακολούθηση από κοινού δεν είναι πέντε, όπως είχε ειπωθεί αρχικά, αλλά εφτά φοιτητές. Οι εφτά νεαροί κατηγορούνται, επίσης, για παράνομη βία κατ' εξακολούθηση από κοινού, ενώ παράλληλα έχει ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση «εν τοις πράγμασι» (ουσιαστικά κατ' αγνώστου).

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής υπάρχουν στοιχεία για τους βασανισμούς που έκαναν στον 20χρονο φοιτητή, αλλά όχι για συμμετοχή σε ενέργειες που να σχετίζονται με το θάνατό του.

Αντώνης Νομικός

Σχόλια