default-image

Δημόσια ποδήλατα για δημότες και επισκέπτες στα Χανιά

Κρήτη
Δημόσια ποδήλατα για δημότες και επισκέπτες στα Χανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξεκίνησε από την Τετάρτη 16/9/2015 η πιλοτική λειτουργία του "Συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων του Δήμου Χανίων", του ηλεκτρονικού αυτοματοποιημένου συστήματος που προσφέρει τη δυνατότητα χρήσης δημόσιων ποδηλάτων από όλους τους δημότες και επισκέπτες του δήμου, για εύκολη, φιλική προς το περιβάλλον και οικονομική μετακίνηση στην πόλη.  

Στο Δήμο Χανίων λειτουργούν τέσσερις σταθμοί ποδηλάτων στα εξής σημεία:

-Πλατεία Τάλω

-Πλατεία Κατεχάκη

-Πλατεία Δευκαλίωνος

-Πλατεία Ταξ. Μαρκοπούλου

Εγγραφές για τη χρήση των κοινόχρηστων ποδηλάτων πραγματοποιούνται έως και την Τρίτη 22/9/2015, οπότε και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να προμηθευτούν από το Γρ. Διαφάνειας & Υποστήριξης του Δημότη (Υψηλαντών & Μυλωνογιάννη, τηλ. επικοιν. 2821341767), προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά (φωτοαντίγραφο δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου, φωτοαντίγραφο επίσημου αποδεικτικού ΑΦΜ - Ε1, φορολογική δήλωση ή άλλο σχετικό-) τη συλλεκτική κάρτα (cyclo card).

Παράλληλα, εγγραφές μπορούν να πραγματοποιηθούν, συμπληρώνοντας τη σχετική αίτηση στον Σταθμό με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα και κινητό τηλέφωνο (άπαξ πληρωμή: 1 ευρώ) ή στην ιστοσελίδα www.chania.gr/bikes με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα (άπαξ πληρωμή: 1 ευρώ).

Η χρήση είναι δωρεάν για 3 ώρες για κάθε δανεισμό. Πέραν αυτού υπάρχει χρέωση. Όλες οι πληροφορίες είναι διαθέσιμες και στην ιστοσελίδα: chania.cyclopolis.gr

Σημειώνεται ότι η πιλοτική λειτουργία του "Συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων" εντάσσεται στις δράσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας του Δήμου Χανίων, που υλοποιούνται από την Τετάρτη 16/9 έως και την Τρίτη 22/9/2015, οπότε και θα κορυφωθούν με τον εορτασμό της "Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο". Μάλιστα, όσοι εγγραφούν στο "Σύστημα χρήσης Κοινόχρηστων Ποδηλάτων" έως τις 22/9 θα έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν συλλεκτική κάρτα χρήστη και θα συμμετάσχουν στην κλήρωση για 2 κάρτες απεριορίστων διαδρομών ενός μήνα, τις οποίες προσφέρει το Αστικό ΚΤΕΛ Χανίων Α.Ε.

Ξενάγηση στην παλιά πόλη με ποδήλατο

Εντωμεταξύ, την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015 θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στην παλιά πόλη των Χανίων με ποδήλατο (8 π.μ.-10 π.μ.) με αφετηρία το "Σταθμό Κοινόχρηστων Ποδηλάτων Δήμου Χανίων (πλατεία Μαρκοπούλου - 1ο Γυμνάσιο Χανίων).  

Προεγγραφές γίνονται στο Γραφείο Πολιτισμού του Δήμου Χανίων (τηλ. 2821341613).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News