default-image

"Όχι στην επιστροφή όσων αποχώρησαν από το ΣΥΡΙΖΑ"

Ελλάδα
"Όχι στην επιστροφή όσων αποχώρησαν από το ΣΥΡΙΖΑ"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Σε αυτές τις εκλογές είναι ανάγκη να ξεμπερδέψουμε με όλο αυτό το σύστημα που κρατάει όμηρο την πολιτική ζωή του τόπου και θα ανασάνει η πολιτική ζωή συνολικά», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό SBC, ενώ παράλληλα, υπογράμμισε πως θα διασφαλίσει ένα σταθερό οικονομικό περιβάλλον για τη χώρα.

«Έκλεισε» κάθε παράθυρο επιστροφής όσων αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός. «Ο καθένας έχει διαλέξει τον δρόμο του και όταν κανείς διαλέγει τον δρόμο του, οι δρόμοι είναι σε διαφορετική κατεύθυνση, δεν υπάρχει αμφιβολία».

«Εγώ κακία δεν κρατάω σε κανέναν, από εκεί και πέρα όμως, νομίζω ότι τα πράγματα είναι καθαρά. Όταν κάποιος επιλέγει σε μια κρίσιμη στιγμή, την ιδεολογική καθαρότητα και να μην λερώσει τα χέρια του και να κάθεται στη γωνιά και να λέει «τα δύσκολα έρχονται, εγώ σας προειδοποίησα», τότε επιλέγει μία θέση και στάση που για μένα, δεν είναι θέση και στάση της αριστεράς, που είναι χρήσιμη για τον τόπο.

Της αριστεράς του 21ου αιώνα. Η αριστερά για να είναι χρήσιμη για τον τόπο, πρέπει να μην φοβάται να βάλει τα στήθη μπροστά και τα χέρια στη λάσπη. Γιατί αν δε βάλουμε εμείς τα χέρια στη λάσπη, ποιος θα τα βάλει; Ποιος θα στηρίξει τον πιο αδύναμο;», δήλωσε ο πρόεδρος τους ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι «την προηγούμενη φορά το σύστημα, δεν είχε καμία προσδοκία να ανατρέψει την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και απλά είχε φτιάξει το σχέδιο της παρένθεσης. Ήξεραν ότι μας περιμένουν κάποιοι στο εξωτερικό, στη γωνία.

Τώρα που αυτό το έχουμε σταθεροποιήσει, βλέπουν και φοβούνται ότι η επόμενη τετραετία θα είναι η μεγάλη ευκαιρία που θα έχει ο τόπος για μεγάλες τομές και αλλαγές. Κι αν γίνουν τομές κανονικές και εφαρμογή στο νόμο, ξέρουν ότι δεν θα έχουν θέση στην πολιτική και στην οικονομική ζωή».

Αναφορικά για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως «όλες οι ειδήσεις των τελευταίων ημερών είναι θετικές και πρόσθεσε ότι η διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης θα έχει ολοκληρωθεί εντός του Νοεμβρίου, οι καταθέσεις είναι εγγυημένες, ενώ εξέφρασε την βεβαιότητά του ότι η Ελλάδα αν όχι το 2016, το 2017 θα μπορεί να βγει στις αγορές και να βγει από την κρίση», ενώ κλείνοντας ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι θα διασφαλίσει ένα σταθερό οικονομικό περιβάλλον και ότι θα εργαστεί για τις αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News