default-image

Περί 330 τζιχαντιστές έχουν σκοτώσει τα βρετανικά πλήγματα

Κόσμος
Περί 330 τζιχαντιστές έχουν σκοτώσει τα βρετανικά πλήγματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Περίπου 330 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους έχουν σκοτωθεί από πλήγματα βρετανικών μαχητικών αεροσκαφών από τον Σεπτέμβριο του 2014, οπότε η Βασιλική Πολεμική Αεροπορία άρχισε να κάνει επιδρομές κατά της ισλαμιστικής οργάνωσης, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Μάικλ Φάλον.

Ο κ Φάλον αναφέρει σε ανακοίνωσή του γραπτώς, «Ο αριθμός είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό κατά προσέγγιση, κυρίως λόγω της απουσίας χερσαίων βρετανικών δυνάμεων για να καταγράφουν τα αποτελέσματα των επιδρομών».

Έπειτα σημειώνει, «Δεν πιστεύουμε ότι υπάρχουν απώλειες μεταξύ των αμάχων λόγω της βρετανικής αεροπορικής δραστηριότητας».

Η Μ. Βρετανία πραγματοποιεί συχνά επιδρομές σε στόχους του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ, στο πλαίσιο των υπό αμερικανική διεύθυνση αεροπορικών πληγμάτων που πραγματοποιούνται, αλλά χωρίς να λαμβάνει μέρος σε επιδρομές.

Η βρετανική βουλή απέρριψε πρόταση του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον το 2013 να εγκριθεί η πραγματοποίηση αεροπορικών επιδρομών και κατά του καθεστώτος του προέδρου της Συρίας, Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Ο κ. Κάμερον επιδιώκει να κερδίσει την υποστήριξη του κοινοβουλίου για να επεκταθούν οι βρετανικές επιδρομές κατά του Ισλαμικού Κράτους και στο συριακό έδαφος, με τον κ. Φάλον να δηλώνει ότι η σημερινή θέση της Βρετανίας είναι παράλογη.

Παρόλα αυτά, κάποια μέλη του Συντηρητικού Κόμματος του κ. Κάμερον εναντιώνονται σε μια τέτοιου είδους επέκταση των αεροπορικών επιδρομών και ο νεοεκλεγείς ηγέτης του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν είναι βετεράνος της αντιπολεμικής εκστρατείας, το οποίο σημαίνει ότι ο πρωθυπουργός δεν είναι σίγουρο ότι θα εξασφαλίσει μια νίκη στο κοινοβούλιο.

Νωρίτερα αυτόν το μήνα, ο κ. Κάμερον δήλωσε ότι δύο Βρετανοί πολίτες που πολεμούσαν στο πλευρό του Ισλαμικού Κράτους σκοτώθηκαν από επιδρομή της βρετανικής πολεμικής αεροπορίας στη Συρία, που έγινε όπως το αιτιολόγησε, για λόγους αυτοάμυνας, καθώς ο ένας από τους άνδρες αυτούς συνωμοτούσε για να πραγματοποιήσει επιθέσεις στη Μ. Βρετανία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News