Ειδήσεις

"Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τη δολοφονία στο Κερατσίνι"

«Σε ό,τι αφορά την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία στο Κερατσίνι, την αναλαμβάνουμε. Αλλά η ποινική ευθύνη δεν υπάρχει», δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος σε συνέντευξή του σε γνωστό ραδιοφωνικό σταθμό.

Δύο χρόνια μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα, ο γενικός γραμματέας της Χ.Α. προχώρησε στην πρώτη επίσημη ομολογία, ότι ο δολοφόνος ήταν μέλος της, καθώς μέχρι σήμερα προσπαθούσε να αποσυνδέσει το έγκλημα με το κόμμα, επομένως και να αποφύγει τις όποιες ποινικές ευθύνες έχει.

Όπως αναφέρει το imerisia.gr, πρόκειται σαφώς για μια προσπάθεια να δείξει ένα πιο μετριοπαθές πρόσωπο η οργάνωση που έχει χαρακτηριστεί εγκληματική από τη Δικαιοσύνη. Σκοπός φυσικά είναι να κερδίσει όσες περισσότερες ψήφους μπορεί από ψηφοφόρους που αμφιταλαντεύονται, ανήκουν στο δεξιό χώρο κι όχι μόνο, και δε στηρίζουν τη Χρυσή Αυγή εξαιτίας της σκληρής στάσης που έχουν επιδείξει.

Αρνούμενος βεβαίως την ποινική ευθύνη, ο κ. Μιχαλολιάκος δεν αναγνωρίζει τις κατηγορίες ότι δίνονταν εντολές στα "Τάγματα Εφόδου" για επιθέσεις κατά πολιτικών αντιπάλων ή μεταναστών. Ούτε βεβαίως απαντάται το ερώτημα για την κινητοποίηση βουλευτών και κορυφαίων στελεχών της οργάνωσης την ημέρα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα με τηλεφωνήματα, εντολές και προσπάθεια να περιοριστεί η «ζημιά» για το κόμμα.

Υπενθυμίζεται ότι η δίκη εδώ και έξι μήνες βρίσκεται σε τέλμα με συνεχείς αναβολές και εμπόδια που στήνουν οι συνήγοροι των Χρυσαυγιτών.

Παράλληλα, ο κ. Μιχαλολιάκος εκτίμησε πως η παράταξή του θα λάβει τη τρίτη θέση στη Βουλή, ενώ ταυτόχρονα εξέφρασε την πεποίθησή του ότι θα προκύψει νέα πολιτική γεωγραφία μέσα στο Κοινοβούλιο.

«Πιστεύω οπωσδήποτε ότι θα υποστεί φθορά ο ΣΥΡΙΖΑ - αυτό προκύπτει και από τις πολιτικές έρευνες που έχουν δημοσιευτεί, κι αυτό είναι φυσικό. Αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό ούτως ώστε να στερήσει την πρώτη θέση από το ΣΥΡΙΖΑ, όπως, πάλι, δείχνουν οι πολιτικές έρευνες. Η Ν.Δ. έκανε μία φιλότιμη προσπάθεια υπό την ηγεσία του κ. Μεϊμαράκη, αλλά είναι νωπή η διακυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου την οποία στις προηγούμενες εκλογές απαξίωσε ο ελληνικός λαός και έφερε στη δεύτερη θέση», υποστήριξε χαρακτηριστικά.

Σχόλια