default-image

Από αύριο επιστρέφονται πινακίδες και άδειες οδήγησης

Ελλάδα
Από αύριο επιστρέφονται πινακίδες και άδειες οδήγησης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιστρέφονται οι άδειες οδήγησης και οι πινακίδες και άδειες κυκλοφορίας οχημάτων από αύριο Παρασκευή, προκειμένου να διευκολυνθούν οι ψηφοφόροι που θα κινηθούν με τα δικά τους μεταφορικά μέσα για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του αρμόδιου υπουργού, αφορά τα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί από τις αστυνομικές Αρχές ή είχαν κατατεθεί σε αυτές μέχρι και σήμερα Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα, δε θα εκτελεστούν οι εκκρεμείς διοικητικές αποφάσεις, επιδοθείσες ή μη, που εκδόθηκαν κατ' εφαρμογή του άρθρου 103 του Κ.Ο.Κ. "Επιβολή διοικητικών μέτρων", για τροχαίες παραβάσεις που βεβαιώθηκαν μέχρι και σήμερα (17.09.2015).

Εξαιρούνται και δεν επιστρέφονται στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων για τις παραβάσεις της οδήγησης υπό την επήρεια μέθης, με ταχύτητα πέραν της επιτρεπόμενης, της παραβίασης της ένδειξης ερυθρού σηματοδότη, της κυκλοφορίας ανασφάλιστων οχημάτων και της κίνησης στο αντίθετο ρεύμα, ενώ οι αποφάσεις που έχουν εκδοθεί από δικαστικές ή άλλες Αρχές, εκτελούνται κανονικά.

Σημειώνεται πως για την επιστροφή των αφαιρεθέντων στοιχείων κυκλοφορίας και αδειών οδήγησης δεν απαιτείται η άμεση καταβολή του διοικητικού προστίμου, για την είσπραξη του οποίου θα ακολουθείται η τακτική διαδικασία, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 104 του Κ.Ο.Κ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News