default-image

Η θέση Λαφαζάνη για το ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση

Ελλάδα
Η θέση Λαφαζάνη για το ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη γενική συνέλευση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών, που βρίσκονται σε αναστάτωση εξαιτίας του μέτρου του ΦΠΑ 23% που επιβάλλει το τρίτο μνημόνιο στις υπηρεσίες που προσφέρουν, παρευρέθη Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας αμέσως μετά έκανε την ακόλουθη δήλωση στους δημοσιογράφους:  

«Μου δόθηκε η ευκαιρία να έχω μία ζωντανή επαφή με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών. Αυτό με ευχαρίστησε ιδιαίτερα διότι πράγματι τα κέντρα αυτά έχουν τεράστιο πρόβλημα με το ΦΠΑ 23%, το οποίο επιβάλλει το Μνημόνιο. Και δυστυχώς συμφώνησε σε αυτό η παραδομένη κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, η οποία συνομολόγησε και το Μνημόνιο και ψήφισαν από κοινού αυτό το μέτρο η Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι μαζί με τους ΑΝ.ΕΛ. Πέντε μνημονιακές δυνάμεις για ένα απαράδεκτο μέτρο, δηλαδή το ΦΠΑ 23% στα κέντρα εκμάθησης ξένων γλωσσών. Αυτό το μέτρο είναι εξοντωτικό για τις φτωχές οικογένειες, για τα παιδιά του απλού λαού, του φτωχού λαού, που τα στέλνει στα κέντρα αυτά για να μάθουν μια ξένη γλώσσα. Είναι αυτός ο φτωχός λαός που θα πληρώσει τη νύφη και επομένως έρχεται και ένα άλλο επαχθέστατο βάρος στη λαϊκή οικογένεια, τη στιγμή που αυτή πένεται, εξαθλιώνεται, έχει ανέργους στο σπίτι και δεν μπορεί να επιβιώσει. Δεν μπορεί ούτε η μνημονιακή χούντα της τρόικας ούτε καμία κυβέρνηση ούτε καμία μνημονιακή συναίνεση να στερεί το δικαίωμα από τα παιδιά του φτωχού ελληνικού λαού να μαθαίνουν μία ξένη γλώσσα.

Γι' αυτό η θέση και πρότασή μας είναι να γυρίσουμε ως προς το ΦΠΑ στην προτέρα κατάσταση, δηλαδή να υπάρξει μηδενικός συντελεστής για την ξενόγλωσση εκπαίδευση. Αυτό είναι ένα μέτρο το οποίο δε στηρίζει τα ιδιωτικά κέντρα ούτε τους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών κέντρων. Στηρίζει τα Ελληνόπουλα, στηρίζει τα παιδιά του ελληνικού λαού, που πρέπει να μορφωθούν, που πρέπει να προχωρήσουν, που πρέπει να μάθουν μία ξένη γλώσσα ως απαραίτητο εφόδιο για τη συνέχιση της προσπάθειάς τους.

Τα κέντρα ξένων γλωσσών πήραν μία υπόσχεση από το ΣΥΡΙΖΑ και τη Ν.Δ. ότι θα μπορούσε να εκδοθεί τώρα πράξη νομοθετικού περιεχομένου με την οποία να ακυρώνεται ο ΦΠΑ 23% ή τουλάχιστον να πάγωνε ή να αναστελλόταν το μέτρο. Ενώ υπήρξε αυτή η δέσμευση, τελικά πήγε περίπατο. Πήγε περίπατο και τώρα την αθετούν. Γιατί την αθετούν; Δεν τους επιτρέπει η τρόικα να προχωρήσουν; Εδώ δεν έχουμε πολιτικές δυνάμεις, έχουμε πολιτικές δυνάμεις οι οποίες συμπεριφέρονται υπαλληλικά απέναντι στη μνημονιακή τροϊκανή χούντα. Αυτό είναι απαράδεκτο.

Εμείς δίνουμε μία πολύ μεγάλη μάχη. Η Λαϊκή Ενότητα είναι η μόνη πολιτική δύναμη με ρεαλιστική, εναλλακτική, αντιμνημονιακή πρόταση. Και να είναι βέβαιος ο πολίτης, ο ελληνικός λαός, ότι αν μας δώσει τη δύναμη να είμαστε ισχυροί στη Βουλή τα μνημόνια θα πεταχτούν στο κάλαθο των αχρήστων. Μνημόνια τέλος με ισχυρή Λαϊκή Ενότητα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News