default-image

Ετοιμόγεννες "περίμεναν" το γιατρό τους στα… Δικαστήρια

Κρήτη
Ετοιμόγεννες "περίμεναν" το γιατρό τους στα… Δικαστήρια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με χειροκροτήματα υποδέχτηκαν στο Δικαστικό Μέγαρο το 41χρονο μαιευτήρα-γυναικολόγο οι συγγενείς του, το πρωί της Πέμπτης, κατά την προσέλευσή του στην ανακρίτρια προκειμένου να απολογηθεί για το οπλοστάσιο που βρέθηκε τα προηγούμενα 24ωρα στα χέρια του.

Μάλιστα ανάμεσα στο πολυάριθμο πλήθος που βρέθηκε έξω από το γραφείο του ανακριτή για να συμπαρασταθεί στο γιατρό βρέθηκαν ακόμη και ετοιμόγεννες που αγωνιούσαν για το αν ο γιατρός αφεθεί ελεύθερος για να συνεχίσει την παρακολούθησή τους.

Οι γυναίκες, οι οποίες μάλιστα δημιούργησαν και ιστοσελίδα στο διαδίκτυο για να τον στηρίξουν, ανέμεναν με αγωνία την απόφαση των Αρχών.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_yevas62r/

Υπενθυμίζεται ότι ο γυναικολόγος, ο οποίος συνελήφθη στο Ηράκλειο έχοντας κρυμμένο στο σπίτι του ένα ολόκληρο οπλοστάσιο, οδηγήθηκε την Τρίτη το πρωί στον εισαγγελέα Υπηρεσίας Ηρακλείου, ο οποίος άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για την κατοχή των δυο πολεμικών όπλων καλάσνικοφ, που εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ και συμπληρωματική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για τα υπόλοιπα ευρήματα.

Ο ίδιος μέσω του συνηγόρου του δηλώνει λάτρης και συλλέκτης όπλων, ωστόσο η ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζει να ερευνά την υπόθεση με πολλή προσοχή.

Η σύλληψή του προκάλεσε σοκ στην ιατρική κοινότητα καθώς ο 41χρονος γυναικολόγος, ο οποίος κατάγεται από τη Ρουμανία, εργάζεται στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

Μεγάλο μέρος από τις καραμπίνες και τα πιστόλια που βρέθηκαν στο σπίτι του ήταν νόμιμα κατεχόμενα ως σκοπευτικά, όχι όμως τα καλάσνικοφ, οι 5.250 χιλιάδες σφαίρες, τα σπαθιά και τα μαχαίρια που κατασχέθηκαν.

Σοβαρό προβληματισμό προκαλούν οι κουκούλες, το αλεξίσφαιρο και ο αστυνομικός φάρος που βρέθηκαν στο σπίτι του.

Υπενθυμίζεται ότι ο 41χρονος συνελήφθη την Τρίτη στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας.

Φαίνεται πως υπήρχαν εξαρχής οι πληροφορίες στην Αστυνομία για την παράνομη κατοχή πολεμικού υλικού. Έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση και άνδρες της ΟΠΚΕ βρέθηκαν χθες πρωί-πρωί στο σπίτι του στην περιοχή της Κνωσού.

Αμέσως πραγματοποιήθηκε έρευνα τόσο στο σπίτι του 41χρονου, όσο όμως και στο επιβατικό αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του. Μάλιστα, στο αυτοκίνητό του βρέθηκε ένα κοντό καλάσνικοφ και σφαίρες.

Τα ευρήματα

Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά δύο πολεμικά όπλα (kalashnikov), με τρεις γεμιστήρες και μεταλλική ξιφολόγχη, δύο πιστόλια με είκοσι γεμιστήρες και πέντε κυνηγετικά όπλα με τρεις γεμιστήρες. Επίσης, δύο μεταλλικά ξίφη με μήκος λάμας 72 και 36 εκατοστά αντίστοιχα, πέντε μαχαίρια, μια πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος, ένα μεταλλικό ρόπαλο μήκους 72cm και μια κάννη κυνηγετικού όπλου.

Ακόμη εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 1.487 φυσίγγια πολεμικού όπλου (Kalashnikov), 3.776 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, δύο ζεύγη χειροπέδες, ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο με αντιβαλλιστική πλάκα, ένας μαγνητικός φάρος, δύο κουκούλες (full face), ένα ζευγάρι γάντια, ένα ζευγάρι κιάλια, μια πυξίδα στρατιωτικού τύπου, διάφορα εξαρτήματα όπλων, όπως θήκες πιστολιού και γεμιστήρων) και ένα κινητό τηλέφωνο.

Τα κατασχεθέντα είδη απεστάλησαν για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση, προκειμένου να διαπιστωθεί τουλάχιστον σε ορισμένα από αυτά εάν έχουν χρησιμοποιηθεί σε παλιές υποθέσεις που έχουν απασχολήσει τις αστυνομικές Αρχές.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο γυναικολόγος εργάζεται από το 1990 στην Ελλάδα, ενώ έχει παντρευτεί με πολιτικό γάμο μια Ελληνίδα μαία.

Έλλη Κοκάλη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News