Ειδήσεις

Συνελήφθη 43χρονος με αρχαία αντικείμενα

Έναν 43χρονο συνέλαβαν χθες Τετάρτη οι αστυνομικές Αρχές στο Ηράκλειο με τις κατηγορίες της παράβασης της νομοθεσίας περί προστασίας Αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς. Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μαρμάρινο άγαλμα και άλλα αρχαία αντικείμενα.

Ο 43χρονος συνελήφθη το πρωί της Τετάρτης σε περιοχή του δήμου Μινώα Πεδιάδος, από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου, μετά από έλεγχο που διενήργησαν οι Αρχές στο φορτηγάκι του.

Κατά τον έλεγχο βρέθηκαν σε κοντινή απόσταση, στην οποία τα είχε πετάξει ο συλληφθείς, μέσα σε πλαστικό σάκο, ένα μεταλλικό βραχιόλι χειρός, δύο μεταλλικοί αμφορείς, ένα μεταλλικό κεφάλι που απεικονίζει ανθρώπινη μορφή, ένα μεταλλικό ανθρώπινο σώμα και δύο μεταλλικά αντικείμενα, τα οποία κατασχέθηκαν.

Ακολούθησαν έρευνες από τους αστυνομικούς στο σπίτι του 43χρονου και σε οίκημα που χρησιμοποιείται ως αποθήκη, κατά τη διάρκεια των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία πήλινη σφήνα, ένα μεταλλικό αντικείμενο τύπου νομίσματος, ένα μαρμάρινο άγαλμα και πέντε φωτογραφίες που απεικόνιζαν το μαρμάρινο άγαλμα.

Σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση αρμόδιου υπαλλήλου της Εφορίας Αρχαιοτήτων νομού Ηρακλείου, το άγαλμα εμπίπτει στις διατάξεις της νομοθεσίας για την προστασία των Αρχαιοτήτων και της εν γένει πολιτιστικής κληρονομιάς.

Τα αντικείμενα παρελήφθησαν από την υπηρεσία Αρχαιοτήτων, ενώ διενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Καστελίου. Ο συλληφθείς θ οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Σχόλια