default-image

Άφαντες λόγω φοιτητών οι γκαρσονιέρες

Κρήτη
Άφαντες λόγω φοιτητών οι γκαρσονιέρες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι φοιτητές κατάφεραν να ζεστάνουν λίγο την κίνηση στο Ηράκλειο, τουλάχιστον όσον αφορά στα ενοικιαζόμενα σπίτια. Το αποτέλεσμα είναι να μην υπάρχει αυτή τη στιγμή, πέρα από ελάχιστες εξαιρέσεις, ούτε για δείγμα γκαρσονιέρα μέσα στην πόλη του Ηρακλείου.

Το ενδιαφέρον που σημειώνεται για μια ακόμα χρονιά και τείνει να γίνει κανόνας είναι ότι όλο και περισσότεροι φοιτητές και σπουδαστές επιλέγουν να νοικιάσουν από κοινού ένα μεγαλύτερο σπίτι, ώστε να μειώσουν το ποσό του ενοικίου που καταβάλλουν μοιράζοντάς το μεταξύ τους, ως συγκάτοικοι.

Κάτι απόλυτα λογικό, αφού στους καιρούς της κρίσης που όλο και γιγαντώνεται, το εισόδημα έχει συρρικνωθεί τόσο που πολλές οικογένειες δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν το κόστος διαβίωσης των παιδιών τους που σπουδάζουν μακριά από τον τόπο τους.

Όπως μας εξήγησε η πρόεδρος των μεσιτών Ηρακλείου και ανατολικής Κρήτης κ. Άρτεμις Μαυράκη, οι συγκάτοικοι, συνήθως δυο με τρεις, επέλεξαν κυρίως σπίτια που βρίσκονται κοντά σε κομβικά σημεία για τη συγκοινωνία προς τα ιδρύματα και τις σχολές όπου φοιτούν. Καθώς οι περισσότεροι από αυτούς έχουν ήδη τακτοποιηθεί σε σπίτια στο Ηράκλειο, είναι πλέον δύσκολο να βρει κανείς διαμέρισμα, τουλάχιστον στο κέντρο της πόλης και σε συνοικίες κοντά σε αυτό.

Εξαίρεση αποτελούν φυσικά τα διαμερίσματα εκτός πόλης. Αναφορικά με τα ενοίκια, αυτά δεν παρουσιάζουν φέτος μεγάλες διακυμάνσεις με δεδομένο ότι ήδη έχει πέσει κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια η τιμή τους. Τα ενοίκια έχουν παραμείνει φέτος σταθερά με εξαίρεση σπίτια και διαμερίσματα σε περιοχές εκτός κέντρου, όπου υπάρχει μια μείωση της τάξης του 5-10% στα ενοίκια.

Αναφορικά με τις τιμές αυτές, κυμαίνονται μεταξύ 200 και 220 ευρώ για γκαρσονιέρες, από 250 έως 320 ευρώ για τα διάρια, ενώ οι τιμές για το κέντρο είχαν διαμορφωθεί στα 250 με 380 ευρώ.

Σταύρος Μουντουφάρης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News