Ειδήσεις

Συναγερμός για άλλη μία φορά για εστία φωτιάς στο Σελάκανο

Στο πανέμορφο δάσος του Σελάκανου έσπευσαν για μια ακόμα φορά τα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιεράπετρας, καθώς σήμανε συναγερμός στις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης απο τηλεφώνημα κυνηγού, ο οποίος είδε έναν μελισσόκηπο να φλέγεται.

Η φωτιά είχε καταστρέψει πάρα πολλές κυψέλες κάποιου από τους εκατοντάδες μελισσοκόμους που έρχονται από ολόκληρη την Κρήτη και αφήνουν τα μελίσσια τους μέσα στο δάσος. Ο ίδιος ο μελισσοκόμος εκείνη τη στιγμή δεν ήταν στο μελίσσι του.

Η Πυροσβεστκή Υπηρεσία ειδοποίησε αμέσως την Εθελοντική Ομάδα Πυροπροστασίας Μαλλών, που βρίσκεται πάντα σε επιφυλακή και είναι πολύ κοντά στο Σελάκανο. Οι νεαροί εθελοντές με επικεφαλής τον Γιώργο Μυκονιάτη και το ειδικά εξοπλισμένο και ευέλικτο πυροσβεστικό όχημα που διαθέτουν, έσπευσαν  μέσα σε ελάχιστο χρόνο και έφτασαν τάχιστα στην εστία της φωτιάς, ενώ είχαν ήδη ξεκινήσει από την Ιεράπετρα τρία επανδρωμένα πυροσβεστικά οχήματα.

Η άμεση επέμβαση των εθελοντών πυροσβεστών από τις Μάλλες που πρόλαβαν στη γέννεση της την πυρκαγιά, έσωσε και αυτή τη φορά το δάσος του Σελάκανου, και ανέδειξε την ανάγκη να οργανωθούν και άλλες τέτοιες ομάδες στα χωριά όπου υπάρχουν ακόμα οι τελευταίοι πνεύμονες πρασίνου.

Ο απολογισμός της πυρκαγιάς αυτής, είναι οι καμμένες κυψέλες του μελισσοκόμου, ο οποίος εντοπίστηκε και κλήθηκε να καταθέσει στο Ανακριτικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που αναζητά την αιτία της εκδήλωσης της πυρκαγιάς, και τον υπαίτιο, προκειμένου να αποδώσει ευθύνες.

Οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για μια ακόμη φορά ευχαριστούν τους εθελοντές των Μαλλών, που προλαμβάνουν μια ακόμα δασική πυρκαγιά, η οποία αν ξέφευγε θα είχε τραγικά αποτελέσματα για το οικοσύστημα της περιοχής.

Σχόλια