default-image

Νέες συλλήψεις στο νομό Λασιθίου για λαθροθηρία

Κρήτη
Νέες συλλήψεις στο νομό Λασιθίου για λαθροθηρία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά τις δύο συλλήψεις της περασμένης εβδομάδας και τις καταδίκες για λαθροθηρία εις βάρος δύο νεαρών στη Βαϊνιά Ιεράπετρας, οι θηροφύλακες αξιοποιώντας πληροφορίες κατάφεραν να συλλάβουν και να οδηγήσουν στη Δικαιοσύνη άλλους δύο λαθροθήρες, που εντοπίστηκαν στις Μάλλες Ιεράπετρας και στο Καθαρό Μεραμπέλλου.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα της περασμένης Δευτέρας 14 Σεπτεμβρίου στην ορεινή περιοχή Μάχα Μαλλών Ιεράπετρας, συνελήφθη νεαρός άντρας από τους Ομοσπονδιακούς θηροφύλακες Ιεράπετρας, Αγίου Νικολάου, Νεάπολης και Τζερμιάδω, σε συνεργασία με τους θηροφύλακες των Κυνηγετικών Συλλόγων Ιεράπετρας και Αγίου Νικολάου, ενώ κυνηγούσε  οδηγώντας μηχανή κρατώντας φακό και όπλο.

Στο σήμα που του έκαναν οι θηροφύλακες να σταματήσει για τον προβλεπόμενο έλεγχο, προσπάθησε να διαφύγει, αναπτύσσοντας ταχύτητα. Ακολούθησε καταδίωξη για ένα περίπου χιλιόμετρο, όπου και συνελήφθη.

Σε έλεγχο που έκαναν οι θηροφύλακες στην περιοχή, βρέθηκαν, ένα όπλο αδήλωτο από κατασκευής, τροποποιημένο 36άρι, και ένα σακούλι με 38 φυσίγγια, τα οποία κατασχέθηκαν, καθώς και η μηχανή που οδηγούσε ο νεαρός.

Οδηγήθηκε στο αυτόφωρο και ζήτησε τριήμερη προθεσμία για να απολογηθεί.

Η δίκη ορίστηκε για την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου.

Στο Καθαρό

Συνεχίζοντας και μετά τα μεσάνυχτα την περιπολία τους σαν ομάδα, οι θηροφύλακες από όλο σχεδόν το νομό Λασιθίου, στις 4.45 τα ξημερώματα της Τρίτης  15 Σεπτεμβρίου, στη θέση Καθαρό Μεραμπέλλου,  συνέλαβαν για λαθροθηρία έναν κάτοικο της περιοχής τον οποίο εντόπισαν να θηρεύει πεζός με φακό.

Στη σύλληψη συμμετείχαν οι Ομοσπονδιακοί θηροφύλακες Ιεράπετρας, Αγίου Νικολάου, Νεάπολης και Τζερμιάδω καθώς και οι θηροφύλακες των Κυνηγετικών Συλλόγων Ιεράπετρας και Αγίου Νικολάου.

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα δίκανο κυνηγετικό όπλο και τρία πλήρη φυσίγγια.

Ο δράστης οδηγήθηκε στο αυτόφωρο και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τριών μηνών με τριετή αναστολή και δήμευση των κατασχεμένων.

Τα περιστατικά αυτά έλαβαν χώρα λίγες μόνο ώρες, πριν ανοίξει η κανονική περίοδος του κυνηγιού για το λαγό.

Νίκος Πετάσης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News