default-image

Γερμανία: Πληθαίνουν οι ασυνόδευτοι ανήλικοι πρόσφυγες

Κόσμος
Γερμανία: Πληθαίνουν οι ασυνόδευτοι ανήλικοι πρόσφυγες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όλο και περισσότερους ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες δέχονται οι γερμανικές υπηρεσίες προστασίας ανηλίκων, οι οποίοι έχουν φτάσει στη Γερμανία.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή στατιστική Υπηρεσία, πέρυσι έφτασαν στη Γερμανία 11.600 παιδιά και έφηβοι χωρίς τους γονείς τους ή άλλους συγγενείς, καταγράφοντας αύξηση 77% σε σχέση με το 2013.

Στις περιπτώσεις αυτές αρμόδιες για τη φροντίδα τους είναι οι υπηρεσίες προστασίας ανηλίκων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας, περίπου το 90% των ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων είναι αγόρια, ενώ όπως επισημαίνει η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για τη Μετανάστευση και τους Πρόσφυγες το 38% των ανήλικων υπέβαλαν πέρυσι αιτήσεις για άσυλο στη Γερμανία.

Εξάλλου οι αρχές ανησυχούν για το ενδεχόμενο ακραίοι ισλαμιστές να προσελκύσουν τους ανήλικους.

«Διαθέτουμε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία τέτοιοι νεαροί άνδρες βρίσκονται ξαφνικά σε σαλαφιστικό περιβάλλον», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Υπηρεσίας για την Προστασία του Συντάγματος (BfV, η γερμανική υπηρεσία αντικατασκοπείας) στη Βαυαρία Μάρκους Σέφερτ.

Και πρόσθεσε ότι υπάρχουν άνθρωποι που βάζουν στο στόχαστρό τους συγκεκριμένα τους νεαρούς πρόσφυγες στους καταυλισμούς.

Την ίδια ανησυχία εκφράζουν και οι διευθύνσεις της Υπηρεσίας για την Προστασία του Συντάγματος στο Αμβούργο και τη Βόρεια Ρηνανία- Βεστφαλία.

Γι' αυτό τον λόγο σύμφωνα με εκτιμήσεις των ειδικών, κρίνεται αναγκαίο να διατηρηθεί αυτή η κουλτούρα θετικής υποδοχής των προσφύγων στη Γερμανία, η οποία επικράτησε τις προηγούμενες εβδομάδες, καθώς οι σαλαφιστές εκμεταλλεύονται τον διαχωρισμό των μουσουλμάνων από την υπόλοιπη κοινωνία.

Όποιος αισθάνεται ευπρόσδεκτος, δεν θα μπορεί να γίνει εύκολα στόχος των ισλαμιστών. Η εκπαίδευση και οι προοπτικές παίζουν σημαντικό ρόλο στην αποτροπή της εξάπλωσης των ακραίων ιδεολογιών, υπογραμμίζει ο Σέφερτ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News