Ειδήσεις

Μπακογιάννη: "Αποκρατικοποιήσεις με όποιο κόστος"

«Το πρόβλημα της χώρας είναι οι πολιτικοί της» δήλωσε η υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στο euro2day.gr, αναφέροντας πως λύση στα προβλήματα της χώρας μπορεί να βρει μόνο μια κυβέρνηση αρίστων και συνεργασία σε όλα τα επίπεδα.

«Ιδέες υπάρχουν παντού και οφείλεις, να τις χρησιμοποιήσεις και να συνεργαστείς», ανέφερε η κ. Μπακογιάννη, υπενθυμίζοντας ταυτόχρονα πως εξέφρασε τη συγκεκριμένη θέση ήδη από το 2010.

«Η κοινωνία έχει ωριμάσει και αναζητά συναινέσεις, πρέπει να αποκατασταθούν οι σχέσεις εμπιστοσύνης της κεντρικής διοίκησης με τους υπόλοιπους θεσμούς», σημειώνει η υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Ταυτόχρονα έριξε τα "βέλη" της στη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τόσο για την επιβολή capital controls και τα επιπλέον 25 δισ. ευρώ για τη νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών όσο και για τη διγλωσσία σε ό,τι αφορά τις αποκρατικοποιήσεις, κάνοντας αναφορά στην αντίδραση του κ. Δρίτσα, αλλά και για τις επιθέσεις με άξονα τη διαπλοκή και τη διαφθορά.

Αναφορικά για το θέμα της καταπολέμησης της διαφθοράς, η κ. Μπακογιάννη ανέφερε θα υποστηριχθεί η κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών στην επικείμενη αναθεώρηση του Συντάγματος, καθώς αυτός λειτουργούσε «μπούμερανγκ».

Την εκτίμηση ότι το «μαύρο χρήμα» και η διαφθορά μπορούν να καταπολεμηθούν με «πλαστικό χρήμα» εξέφρασε ακόμη η υποψήφια βουλευτής της Ν.Δ. Όπως σημειώνει, όμως, η αποτελεσματικότερη οδός είναι η συνειδητοποίηση των πολιτών, ενώ υποστηρίζει ότι «ελλείψει επιχειρημάτων ο ΣΥΡΙΖΑ στρέφεται στην σκανδαλολογία» και καλεί όποιον έχει στοιχεία να τα προωθήσει τάχιστα στη δικαιοσύνη.

Αναφορικά για την οικονομία και την προσπάθεια αποτελμάτωσης, η κ. Μπακογιάννη θεωρεί πως η μόνη λύση είναι η προσέλκυση επενδύσεων, η προώθηση των αποκρατικοποιήσεων με «όποιο κόστος» και των μεταρρυθμίσεων «ώστε το κράτος να μη διώχνει επενδυτές».

Παράλληλα υπογραμμίζει πως υπάρχουν δυνατότητες ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας: «Είναι πιεσμένο το ελατήριο της οικονομίας. Αν το απελευθερώσεις θα πετάξει». Αλλά η ανάκαμψη, όπως αναφέρει η κ. Μπακογιάννη, «δε θα έρθει με μαγικό τρόπο». Για αυτό ακριβώς το λόγο, πρώτος στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι η αποπληρωμή των χρεών προς την ιδιωτική οικονομία.

Ολοκληρώνοντας, αναφορικά για το ασφαλιστικό η κ. Μπακογιάννη επισήμανε πως δεν πρέπει να πληγούν οι ασθενέστεροι αλλά να συζητηθεί ανοιχτά το ζήτημα τον Οκτώβριο, ενώ υπογραμμίζει πως η αύξηση της απασχόληση για αυτό το θέμα αυτό είναι το μοναδικό σίγουρο «ισοδύναμο μέτρο».

Σχόλια