default-image

Κροατία: Στέλνει ομάδα αποναρκοθέτησης για τους πρόσφυγες

Κόσμος
Κροατία: Στέλνει ομάδα αποναρκοθέτησης για τους πρόσφυγες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα σύνορα της Κροατίας όπου φτάνουν πεζή οι πρόσφυγες που διασχίζουν τα σερβοκροατικά σύνορα, εστάλη ομάδα αποναρκοθέτησης, ειδοποιημένη από την κροατική αστυνομία, εξαιτίας του κινδύνου που τίθεται από την ύπαρξη ναρκοπεδίων στη ζώνη, ανακοίνωσε το κροατικό Κέντρο Αποναρκοθέτησης.

Σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου του κέντρου, «Η αστυνομία ήλθε σε επαφή μαζί μας και στέλνουμε ομάδα στη συνοριακή περιοχή της ανατολικής Κροατίας».

Η Ανατολική Κροατία, στη μεθόριο με τη Σερβία, υπήρξε τόπος συγκρούσεων κατά τον πόλεμο του 1991-1995, ο οποίος οδήγησε στη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας.

«Ελεύθεροι να διέλθουν από την Κροατία προς τη δυτική Ευρώπη»

Οι μετανάστες που φτάνουν στην Κροατία, η οποία είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα μπορούν να διαπεραιωθούν από τη χώρα και έπειτα να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τη δυτική Ευρώπη, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Ζόραν Μιλάνοβιτς, επιβεβαιώνοντας ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας περίπου 150 πρόσφυγες και μετανάστες εισήλθαν στη χώρα από τη Σερβία.

Ο Μιλάνοβιτς δήλωσε χαρακτηριστικά στη Βουλή ότι «Η Κροατία είναι απολύτως έτοιμη να λάβει ή να κατευθύνει αυτούς τους ανθρώπους εκεί που θέλουν να πάνε, που είναι προφανώς η Γερμανία ή οι Σκανδιναβικές χώρες».

Και συνέχισε, «Θα μπορέσουν να περάσουν μέσω Κροατίας και θα βοηθήσουμε, ετοιμαζόμαστε για αυτή την πιθανότητα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News