default-image

Δανία: Σκότωσε τη μητέρα της εμπνεόμενη από τζιχαντιστές

Κόσμος
Δανία: Σκότωσε τη μητέρα της εμπνεόμενη από τζιχαντιστές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

15χρονη στη Δανία σκότωσε τη μητέρα της, εμπνεόμενη από τα βίντεο αποκεφαλισμών που πραγματοποιούν τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Η Λίζα Μπορτς παρακολουθούσε μανιωδώς την εκτέλεση δύο Βρετανών κρατουμένων από τους τζιχαντιστές, λίγο πριν επιτεθεί στη μητέρα της και την σκοτώσει με 20 μαχαιριές κουζινομάχαιρου.

Η μητέρα Τίνε Ρόμερ Χόλτεγκααρντ, ήταν ζωγράφος και ζούσε με τις δίδυμες κόρες της και τον σύζυγό της, Γενς. Το θύμα είχε βρεθεί από την αστυνομία μέσα σε λίμνη αίματος, στο σπίτι της στο Κβίσελ, σε επαρχιακή περιοχή της Δανίας, τον Οκτώβριο του 2014.

Εξετάζοντας τον υπολογιστή της νεαρής κοπέλας, οι αρχές διαπίστωσαν ότι το βράδυ του φόνου εκείνη παρακολουθούσε χωρίς διακοπή τα βίντεο με τις αποτρόπαιες πράξεις των ενόπλων του Ισλαμικού Κράτους.

Τα αποτυπώματα του 29χρονου φίλου της 15χρονης, Μπαχτιάρ Μοχάμεντ Αμπντουλά, βρέθηκαν επίσης στο υπνοδωμάτιο της Χόλτεγκααρντ, παρόλο που εκείνος, σε αντίθεση με την Λίζα, δεν βρισκόταν στο σπίτι όταν έφτασε η αστυνομία.

Η νεαρή είχε γνωρίσει τον Αμπντουλά, ο οποίος κατάγεται από το Ιράκ, σε κέντρο υποδοχής προσφύγων κοντά στο σπίτι της. Το ζευγάρι φέρεται να σκόπευε να ταξιδέψει στη Συρία για να πολεμήσει στο πλευρό του Ισλαμικού Κράτους.

Η δίδυμη αδελφή της Λίζα είχε μετακομίσει λίγο καιρό πριν, ώστε να αποφύγει τους συνεχείς διαπληκτισμούς της μητέρας και της αδελφής της.

Η νεαρή καταδικάστηκε σε εννέα χρόνια φυλακή. Το πρώτο έτος θα το εκτίσει σε σωφρονιστικό κατάστημα για ανηλίκους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News